Učiti od istorije i graditi budućnost za generacije koje dolaze!!!

  • Izvor KC Novi Sad

18/09/2018

[views]

Novi Sad-Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, učestvovao je u snimanju dokumentarnog filma koji Kulturni centar Novog Sada priprema u okviru obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji.

trong>Prvi čovek Grada Novog Sada u razgovoru sa jednim od autora filma, Dušanom Stojanovićem rekao je da Grad treba da neguje i čuva svoju istoriju, ali i da se razvija i na taj način stvara novu. „Budućim generacijama treba preneti i ostaviti istorijsko blago koje grad poseduje, ali im omogućiti i pružiti sve ono što je njima potrebno za funkcionisanje u 21. veku. Zato je važno sećati se, negovati, ali i stvarati novu istoriju našeg grada“, dodao je Vučević.

Film u produkciji Kulturnog centra Novog Sada, autora Dušana Stojanovića i Lazara Stanivukovića, deo je zvaničnog programa obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja, a odobren je od članova Odbora. Ovaj uigran tim već je radio na dva poznata filma: „Prvi film“ o Miroslavu Miki Antiću, koji je prikazan i u Crnoj Gori u okviru predstavljanja Antićevih dana, kao i film o našem poznatom novosadskom književniku Drašku Ređepu.

Nizom kulturnih programa, tri izložbe, produkcijom dokumentarnog filma, javnim časom u osnovnim školama, te produkcijom predstave, Kulturni centar Novog Sada, zajedno ostalim insitiucijama, obeležiće ovaj značajan jubilej.

SRBIJA GRADOVI