U subotu 8. maja Planinarski klub “Tornik” uspešno je izveo akciju na vrh Velika Gruda !!!

  • Izvor: cajetina.org.rs

09/05/2021

Čajetina- U subotu 8. maja Planinarski klub “Tornik” uspešno je izveo akciju na vrh Velika Gruda (1140mnv). Start je bio u centru Čajetine, a zatim su učesnici preko Ćetena, Očkogorskih Vrela i Obadovog brda došli do zaseoka Pjevci u Šljivovici. 


Foto: Planinarski klub Tornik – Čajetina

Dalje su nastavili preko Šabatovine, Duge kose, Škodrića priboja i Lekića Trla i došli na cilj, vrh Veliku Grudu.

Povratak je bio preko Ćavika, Oka i Očke gore. U akciji je učestvovalo osam planinara a prešli su stazu od oko 20 km sa oko 600 m uspona.

Gruda je predeo koji nije daleko od Zlatibora i Čajetine i treba iskoristiti priliku i obići prirodne lepote ovog kraja, u šta su se uverili i članovi PK „Tornik“ a o čemu svedoče i fotografije sa akcije koju su na njihovom putu do vrha napravili.


PK “Tornik” okuplja ljubitelje planina i prirode, u cilju širenja pozitivnog stava prema prirodi i zdravog načina života. Klub je veoma aktivan, a svi zainteresovani ljubitelji planinarenja mogu postati članovi. 

Cena godišnje članarine iznosi 600 dinara za nove članove dok stari članovi koji poseduju karticu plaćaju 500 dinara. Svi zainteresovani za više informacija mogu pozvati 064 15 65 578.

SRBIJA GRADOVI