U ORGANIZACIJI GRADA JAGODINE U GRCKU IZ SRBIJE stiglo 600 članova delegacije od toga 500 zdravstvenih radnika !!!

  • Autor: D.Marković

31/05/2021

Jutros je u Grčku , u Paraliju u regiji Pieria stiglo 600 članova delegacije, od toga 500 lekara i medicinskih tehničara i sestara iz Srbije. Oni su sinoć krenuli iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša , Kruševca , Vranja, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije , Paraćina , Vrnjačke Banje, Velike Plane i Batočine.


trong>Kako je rekao predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, kompletan trošak ovog putovanja od prevoza do boravka u Paraliji platili su donatori i ni jedan dinar u ove svrhe nije otišao ni iz budžeta grada Jagodine ni iz Republičkog budžeta . Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine. 

Pored zdravstvenih radnika, tu su i narodni poslanici, privrednici, vaspitači, sveštenici , zaposleni u JKP Standard i novinari. Ova delegacija boraviće u Paraliji do ponedeljka ujutro, kada je zakazan povratak. Za razilku od dosadasnjih putovanja koje je Markovic organizovao, ovaj put neće biti muzike , zato što to ne dozvoljavaju grčke epidemioloske mere što će najviše nedostajati članovima delegacije.


Sveštenike i nekoliko članova delegacije na čelu sa Markovićem primiće mitropolit Solunski i član Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve Varnava a delegaciju zdravstvenih radnika koju će takođe predvoditi Dragan Marković primiće gradonačelnik Katerinija, gospodin Konstatinos Kukidimos.


Dragan Marković Palma je inače počasni građanin grada Katerini i počasni konzul Republike Grčke u Srbiji.
Dragan Marković Palma, koji je ranije stigao u Paraliju dočekuje goste na motoru.

Više fotografija na facebook profilu Dragana Markovića Palme-

klik OVDE

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA JAGODINA