U opštini Mionica organizovano predavanje iz oblasti poljoprivrede-“Proizvodnja kabaste hrane“!!!

  • Izvor, foto: Opština Mionica

14/11/2018

Mionica-Opština Mionica i nemačka humanitarna nevladina organizacija “Help-Hilfe zur Selbshilfe“ su juče u sali Skupštine opštine Mionica organizovale predavanje iz oblasti poljoprivrede.

trong> Na temu “Proizvodnja kabaste hrane“ govorio je naučni saradnik Instituta za krmno bilje u Kruševcu dr Dragan Terzić, dok su o konzervisanju kabaste hrane i ishrani, kao i o preradi mleka predavanja održali redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu dr Nenad Đorđević i prof. dr Ognjen Maćej.

Ovim predavanjem je i zvanično završen projekat nevladine organizacije “Help“ u okviru Programa “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u region zapadnog Balkana“, koji ima za cilj podsticanje razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetništva na teritoriji opštine Mionica.

Vrednost projekta za opštinu Mionica iznosio je 48.000 evra od čega je lokalna samouprava učestvovala u sufinasiranju ovog programa u iznosu od 19.200 evra. Dvadeset kandidata, od čega 3 preduzetnika i 17 poljoprivrednika, koji su prošli dve faze selekcije i svojim predlozima zadovoljili socijalne i ekonomske kriterijume za podršku, dobili su opremu prosečne vrednosti do 2.400 evra, a bilo im je omogućeno i pohađanje poslovnih i stručnih obuka kako bi se obezbedila održivost njihovih biznisa.

SRBIJA GRADOVI