U opštini Lučani 22 zaražena, svi sa blagom kliničkom slikom !!!

  • MEDIA PS

20/07/2020

Lučani- Štab za vanredne situacije opštine Lučani je saopštio da je na lučanskoj teritoriji do sada registrovano 22 lica sa krona virusom. Tri pacijenta su trenutno smeštena na bolničko lečenje dok su ostali na kućnom lečenju. Svi su sa slabijom kliničkom slikom i bez posebnih zdravstvenih poteškoća.


Zahvaljujući pojačanoj disciplini građana, kontinuiranom i profesionalnom radu kovid ambulante lučanskog Doma zdravlja kao i stalnoj dezinfekciji koju vrši javno komunalno preduzeće, Zavod za javno zdravlje u Čačku navodi da je situacija u Lučanima za sada najbolja u odnosu na susedne naše opštine i gradove, gde je registrovan mnogo veći broj obolelih.


U opštini Lučani su na snazi mere preventive i zaštite od kovida koje podrazumevaju zabranu okupljanja građana, obavezno nošenje maski i obavezno rastojanje izmelju građana najmanje dva metra. Takođe, redovno se vrši dezinfekcija javnih površina, preduzeća i ustanova.

Štab za vanredne situacije apeluje na građanstvo da i dalje savesno poštuje propisane mere za suzbijanje pojave i širenja korona virusa na čitavoj teritoriji naše opštine i podseća da niko nije pošteđen od mogućnosti zaraze ovim virusom. Zato je potrebno da i dalje vodimo računa o sebi a samim tim i ljudima oko sebe.

SRBIJA GRADOVI