U Novom Sadu biće održana tribina „Stres – ubica nežnog lica“ i predstava „Sve po spisku“!!!

  • Izvor: KC Novi Sad

27/03/2018

[views]

U okviru ciklusa „Ja, prvo lice množine“, u sredu 28. marta sa početkom u 19 časova, u Klubu „Tribina mladih“ biće održano predavanje prof. dr Nikole Čanka – doktora Nika, pod nazivom „Stres – ubica nežnog lica“.

“Kad do sada još nismo poludeli, onda stavrno nismo normalni!”

(Sa jednog novobeogradskog grafita.)

trong>Stres je sastavni i neizbežni deo života. Da njega nema, ne bi bilo ni čovekovog stalnog menjanja kroz trajnu borbu za uspostavljanje narušenih unutrašnjih dinamičkih ravnoteža, kroz menjanje navika, načina reagovanja i načina sveukupnog funkcionisanja.

Kako je nemoguće živeti bez stresa, mudrost je naučiti kako da se njegovi negativni efekti učine što manjim, kako da se sa njime saživimo, kako da u tom procesu stalno pobeđujemo uspostavljanjem fizičkih, mentalnih, duhovnih i socioemocionalnih ravnoteža.

Kako stres može značajno uticati na smanjenje kvaliteta života, poslovne i opšte životne efikasnosti i efektnosti, potrebno je kontinuirano preduzimati aktivne korake kako bi se njegovi negativni efekti sveli na minimalnu moguću meru.

Ako se pridružite dr Niku na ovom predavanju, bićete u prilici da izmerite svoj aktuelni nivo stresa, prepoznate njegove simptome, upoznate sedam osnovnih kategorija njegovih uzroka i pri tome ovladate sa bar tri tehnike koje će vam pomoći da prevenirate i/ili minimizujete posledice, kako akutnog, tako i hroničnog stresa.

Nešto i o prof. dr Nikoli Čanku: Prof. dr NIKOLA M. ČANAK – Dr. Nick-Internacionalni predavač i personalni trener (Business & Life Coach);

  • Profesor Primenjene psihologije i Komunikologije;
  • Profesor Liderstva i Personalnog menadžmenta;
  • Profesor Wellnes-a (Teorije zdravog življenja), Fiziologije sporta i Higijene sporta;
  • Doktor Medicinskih nauka i specijalista (forenzičar).

predstava 3 (600 x 400)
predstava 2 (600 x 400)

Predstava „Sve po spisku“ biće izvedena u sredu, 28. marta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 19 časova. Karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Novog Sada svakog dana od 19:00 do 21:00 i na sam dan predstave, a po ceni od 450 i 300 dinara (za studente i organizovane posete). 

„Sve po spisku“ je vodvilj – komedija po motivima pozorišnog komada Norma Fostera koja na duhovit način govori o tome šta muškarci i žene očekuju jedni od drugih i da li postoji idealan partner. Radnja prati dvojicu prijatelja u srednjim godinama koji iz zabave popunjavaju takozvani “Spisak za ljubav” u kome navode osobine savršene žene i predaju ga u agenciju za upoznavanje koja treba da im pronađe takvu ženu. Problem nastaje kada se takva žena zaista pojavi u njihovom životu.

Uloge tumače: Marko Savić, Milijana Makević i Ervin Hadžimurtezić

Režija: Petar Jovanović

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI