U Gornjem Milanovcu je jedno lice obolelo od korona virusa, a kod još jednog lica postoji sumnja da je zaraženo virusom !!!

  • Izvor: O.G.M.

20/03/2020

Gornji Milanovac-U Gornjem Milanovcu je jedno lice obolelo od korona virusa i nalazi se u kućnoj samoizolaciji, jedno za koje se sumnja da je zaraženo virusom, smešteno je na Infektivnu kliniku u Čačku, dok je pedeset dvoje u samoizolaciji, rečeno je danas na konferenciji za novinare opštinskog Štaba za vanredne situacije.


abeleženo je jedno narušavanje policijskog časa, lice se kretalo motornim vozilom u alkoholisanom stanju.
Jedno lice je zatečeno u nepoštovanju samoizolacije i smešteno je u kućni pritvor.
Sedam lica starijih od 65 godina nije ispoštovalo zabranu kretanja i uz krivičnu prijavu vraćeni su u svoje domove.
Prema izveštaju Centra za Socijalni rad 64 lica je na evidenciji najugroženijih, od čega 20 lica u gradu a 44 na seoskom području i već danas i sutra će im u organizaciji Crvenog krsta biti isporučeni paketi pomoći.
Danas u toku dana počinje evidencija penzionera koji imaju manja primanja od 30.000 i sa trgovinskim preduzećem “Proleter” biće im pripremljeni osnovni paketi namirnica I isporučeni na kućnu adresu.


Ono što je novina, od danas će pripadnici Vojske Srbije, Garnizonog mesta u Gornjem Milanovcu preuzeti obezbeđenje Opšte bolnice i to je u skladu sa normama koje je propisala Vlada. Iako su posete zabranje Opšta bolnica nema fizičko tehničko obezbeđenje ,a građani koji imaju nekoga u Bolnici svakodnevno pokušavaju da dođu u posetu.

 Pošto je neophodno da sprečimo ulazak virusa u Bolnicu, neophodno je obezbediti obezbeđenje – istakao je Kovačević.
Od 12 sati biće ukinut međugradski saobraćaj u dogovoru sa “Autoprevozom” iz Čačka.
JKP je juče izvršilo dezinfekciju najprometnijih saobraćajnica u gradu, pored aktivnosti koje svakodnevno radi u krugu Bolnice, Doma zdravlja,i u zgradama u kolektivnom stanovanju.

SRBIJA GRADOVI