Slučaj Makavejev premijerno pred Novosađanima !!!

  • Izvor, foto: KC Novi Sad

14/09/2019

N. Sad-Film „Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali“ premijerno je prikazan večeras u punoj bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Projekciji je prisustvovao i reditelj Goran Radovanović, koji je zahvalio posetiocima što su došli da pogledaju film. Novosađani su i njega i ostatak ekipe nagradili gromoglasnim aplauzom.

Reditelju i celoj ekipi na odličnom filmskom ostvarenju zahvalio je urednik filmskog programa KCNS Đorđe Kaćanski, koji je posetiocima rekao da će uz ovaj film sigurno uživati.

reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)


Film „Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali“, dokumentarističko-igrane strukture, istražuje poziciju umetnika u SFRJ s usredsređenošću na političku i društvenu klimu u kojoj je, pod patronatom SKJ, s javnih govornica osuđivan film „Misterije organizma“.

To je ujedno i poslednji film u kojem se pojavljuju i Makavejevljeva zvezda Milena Dravić ali i Makavejev lično. Ovo je i film u kojem „igraju“ i svedoče Svetozar Cvetković, Slobodan Miletić, Ilija Bašić, ali i Petar Volk, Andrej Popović i Branislav Dimitrijević…

SRBIJA GRADOVI