Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević nije u ličnom sukobu sa profesorima, on je u sukobu sa zakonom!!!

  • Izvor: novosti.rs

15/03/2018

[views]

Kragujevac-Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević nije u ličnom sukobu sa profesorima, on je u sukobu sa zakonom, rekao je danas jedan od profesora tog univerziteta, docent doktor Nemanja Zdravković.

lang=“sr-YU“>„Očekujem da država, odnosno ministar, smeni rektora, da inspekcija iskoristi svoje nadležnosti i da se ova agonija što pre zavrži, pošto ljudi na fakultetu svakodnevno trpe pakao“, rekao je Zdravković, jedan iz grupe profesora koji su ukazivali na nepravilnosti u radu i na ponašanje rektora, ali su izbegavali da se pojave u javnosti.

Skupštinski odbor za obrazovanje pre dva dana je zatražio od ministra prosvete Mladena Šarčevića da preduzme mere i smeni Arsenijevića, te stavi tačku na slučaj koji već nedeljama okupira akademsku, ali i najširu javnost.

„I Agencija za borbu protiv korupcije je dva puta osudila njegove postupke. On je trebalo iz moralnih razloga da podnese ostavku, pošto je njegov sin nelegalno stekao doktorat, a to je potvrdilo i Ministarstvo prosvete“, rekao je Zdravković za Prvu tv.

On je podsetio da je sin dekana konkurisao za doktorat samo sa završenom srednjom školom, jer nije diplomirao na fakultetu, što, objasnio je, znači da svaki nesvršeni student može da piše zahtev dekanu i da dobije upis na doktorske studije.

Zdravković je pozvao sve kragujevačke studente da podnesu takav zahtev, kako bi ukazao na praksu rekora koja je mimo svakog zakona.

On je, kako kaže, i sam protivzakonito dobio otkaz, sud je naložio da ga vrate na posao, ali rektor i dekan odbijaju da to urade, zbog čega je fakutet kažnjen sa više od 300. 000 dinara.

Savet Univerziteta u Kragujevcu 27. februara reizabrao je profesora Nebojšu Arsenijevića za rektora Univerziteta u Kragujevcu na period od tri godine.

Arsenijević je došao u žižu javnosti kada su u medije dospeli snimci na kojima se čuju psovke i pretnje na sastancima, optuživan je i za brojne mahinacije, rođačko zapošljavanje, da je omogućio sinu da upiše doktorat pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI