RASPISAN TENDER ZA IZGRADNjU PUTA VEZIČEVO – ZLATOVO !!!

  • Autor: G.V.D. /MEDIA PS

07/07/2020

Ministarstvo privrede raspisalo je javnu nabavku za izgradnju putne infrastrukture ka zimskom centru „Beljanica“, manastiru Manasiji i banji Ždrelo, na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.


Ono što je jako važno je da je ovom javnom nabavkom predviđena izgradnja međuopštinskog puta VEZIČEVO – ZLATOVO, čime će opština Despotovac i opština Petrovac na Mlavi biti povezane, i time će se stvoriti direktna veza pomoravskog i braničevskog okruga.

Izuzetnom saradnjom rukovodstva ove dve opštine, građani će do kraja tekuće godine do opštine Petrovac na Mlavi stizati novim putem, što će znatno olakšati odvijanje saobraćaja, ali i pospešiti razvoj turizma u obe opštine.


Asfaltiranje ovog puta će, između ostalog, pozitivno uticati na dva sela naše opštine – Zlatovo i Grabovicu, jer će postati prometnija, a meštanima će se otvoriti niz novih mogućnosti.

Takođe, ovim projektom je predviđena i rekonstrukcija pešačkog mosta preko reke Mlave.

Godinama unazad asfaltiranje ovog putnog pravca obećavano je građanima opštine Despotovac, a sada, zahvaljujući inicijativi i zalaganju rukovodstva lokalne samouprave Despotovac i spremnosti lokalne samouprave Petrovac na Mlavi za svaki vid saradnje, ovaj projekt će konačno biti sproveden u delo.

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA DESPOTOVAC