Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

16/04/2018

[views]

Maša Šiljković iz Čačka (mlađi uzrast), Nikola Perić iz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Sofija Dimitrijević iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu, na republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“.

trong>Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije, minulog vikenda, organizovao je u Svečanoj sali Gimnazije “Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu Okružno takmičenje recitatora. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Maša Šiljković iz Čačka, dok je drugo i treće mesto pripalo Anđeliji Stevanović iz Gornjeg Milanovca i Marti Krvavac  iz Čačka.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto osvojio je Nikola Perić iz Gornjeg Milanovca, dok su nešto slabije bile Katarina Koturović i Milica Prokopijević, obe iz Ivanjice. 

Odlukom žirija, profesora srpskog jezika I književnosti: Marine Pavlović (Gornji Milanovac), Dragana Dujovića (Čačak), Verice Kostić (Ivanjica) i Marije Radulović, predsednik (Lučani), Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora u Valjevu predstavljaće i Sofija Dimitrijević iz Čačka.

Božidar Tomović i natalija Petronijević, oboje iz Čačka zauzeli su drugo, odnosno treće mesto.

Žiri je dodelio I dve pohvale I to:Veljku Markoviću (mlađi uzrast) iz Lučana I Petru Vraniću (stariji uzrast) iz Ivanjice.

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog“ biće održana idućeg meseca u Valjevu.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ČAČAK