„PROFESIONALAC“ jedno od najznačajnijih dela Dušana Kovačevića u četvrtak ponovo na „MALOJ SCENI“ milanovačkog Pozorišta!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

29/01/2018

G. Milanovac-Kultna predstava „Profesionalac“ Dušana Kovačevića u režiji Branka Kneževića doživela je svoj rimejk u Milanovačkom pozorištu. 

Premijerno je izvedena prošle sedmice, a već ovoga četvrtka (1. februara) predviđena je njena prva repriza, dok je druga planirana za subotu, 3. februar od 20 sati u Domu kulture na Rudniku.

trong>U ovoj „gorkoj“ komediji, detalji proživljenih života osvedočenog opozicionara (Teodor Teja Kraj) i njegovog policijskog islednika (Luka Laban) iskrsavaju iz tajnih policijskih dosijea i oživljavaju pred publikom kroz nevesele situacije i događaje osvetljene humorom i apsurdom.

Neočekivani susret i bolna istina dovode do pogleda na prošlost iz potpuno drugačijeg ugla. “Profesionalac“, je tužna komedija o svim našim vremenima prošlim, za sva vremena buduća.

To je priča o „profesionalcima“ i „amaterima“, o lovcu i vuku, ili, o vuku i ovci. U najkraćem „Profesionalac“ je večita priča o lovu i lovini.

U predstavi igraju Branko Knežević (Luka Laban), Predrag Lošić (Teodor Teja Kraj), Ljiljana Miketić (Marta) i Aleksandar Avramović (Ludak). Kostimograf je Biljana Knežević, majstor scene Milan Aćimović, a majstor tona i svetla je Viktor Vujić.

SRBIJA GRADOVI