„PROFESIONALAC“ jedno od najznačajnijih dela Dušana Kovačevića na „MALOJ SCENI“ milanovačkog Pozorišta!!!

  • Izvor: KC G. Milanovac/Lj.S.

23/01/2018

G, Milanovac-Kultna predstava „Profesionalac“ Dušana Kovačevića doživeće svoj rimejk u Milanovačkom pozorištu. Predstavu je na scenu postavio Branko Knežević.

trong>U gorkoj komediji, detalji proživljenih života osvedočenog opozicionara (Teodor Teja Kraj) i njegovog policijskog islednika (Luka Laban) iskrsavaju iz tajnih policijskih dosijea i oživljavaju pred publikom kroz nevesele situacije i događaje osvetljene humorom i apsurdom.

Neočekivani susret i bolna istina dovode do pogleda na prošlost iz potpuno drugačijeg ugla. “Profesionalac“, je tužna komedija o svim našim vremenima prošlim, za sva vremena buduća.

To je priča o „profesionalcima“ i „amaterima“, o lovcu i vuku, ili, o vuku i ovci. U najkraćem „Profesionalac“ je večita priča o lovu i lovini.

U predstavi igraju Branko Knežević (Luka Laban), Predrag Lošić (Teodor Teja Kraj), Ljiljana Miketić (Marta) i Aleksandar Avramović (Ludak),Kostimograf je Biljana Knežević, majstor scene Milan Aćimović, a majstor tona i svetla je Viktor Vujić.

Premijera predstave zakazana je za četvrtak, 25. januara u 20 sati na „Maloj sceni“.

SRBIJA GRADOVI