Predstava “Zabranjeno voće” u Gornjem Milanovcu !!!

&nb src=“https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2017/10/Zabranjeno-voce-600-x-849-1.jpg“ />

  • Izvor: Ljubica Sokić

18/10/2017

Čačak , Gornji Milanovac – Komedija „Zabranjeno voće“, praizvedba komada „I rusteghi“, jednog od najvećih komediografa u istoriji pozorišta, Karla Goldonija, u četvrtak, 26. oktobra biće izvedena u sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Reč je o klasičnom delu, koje do sada nije igrano na našim scenama. Predstava je postavljena u formi barokne komedije, sa brojnim raskošnim kostimima u izvedbi deset glumaca. “Zabranjeno voće” na scenu je postavio Boris Čakširan, koji istovremeno potpisuje i kostim, scenografiju i izbor muzike. Komedija je premijerno je izvedena oktobra 2015. godine na sceni Akademije 28 u Beogradu. 

Predstava u kojoj briljiraju Snežana Savić i Milica Milša, smeštena je u osamnaestovekovnu Venenciju, u vreme čuvenog venecijanskog karnevala, kada se ugovara brak između dvoje mladih iz porodica imućnih venecijanskih trgovaca. Niz apsurdnih i komičnih situacija nastalih između muževa i žena, konzervativnog i modernog, jarkih mediteranskih karaktera, uz atraktivne obrte i čak 10 likova na sceni, oduševiće i najrigorozniju pozorišnu publiku.Radnja predstave prezentuje staru patrijarhalnu Veneciju čvrstih normi i strogih običaja, gde se Goldoni kritičko-satirički stavlja na stranu mladog života i ženskih prava u njemu. Uloga Felicije (Snežana Savić) tako predstavlja prvu žensku ulogu sa elementima feminizma i borbe za prava žena.  Osim Snežane Savić i Milice Milše u predstavi nastupaju i:  Nena Novović, Snežana Kovačev / Danijela Vida, Miodrag Milovanov, Dragoslav Ilić, Branislav Platiša, Marko Gvero / Bora Nenić, Miodrag Rakočević I Nemanja Janjičić / Ivan IvanovPočetak predstave je u 20.00 sati, a cena ulaznice u pretprodaji je 800 dinara, dok je na dan igranja predstave cena 1.000 dinara. 

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ČAČAK