Predsednik opštine Gornji Milanovac ugostio je delegacije prijateljskih gradova i opština!!!

22/04/2018

[views]

G. Milanovac-Povodom 23. aprila, Dana opštine Gornji Milanovac, a ove godine 165 godina od osnivanja varoši i 203 godine od podizanja Drugog srpskog ustanka u ovu opštinu stigao je veliki broj delegacija prijateljskih gradova i opština iz inostranstva.

trong>Predsednik opštine Dejan Kovačević u zgradi Okružnog načelstva upriličio je svečani prijem za goste iz inostranstva i izrazio veliko zadovoljstvo što Gornji Milanovac ima veliki broj prijatelja u inostranstvu koji se veoma rado vraćaju u ovu opštinu.

Predsednik je pozdravio delegaciju opštine Travnik iz Federacije Bosne i Hercegovine, goste iz Hereštija iz Rumunije, kao i predstavnike Plevena iz Bugarske. Iz Makedonije došli su predstavnici opština Kavadarci, Probištip i opštine Kumanovo.

Na proslavu Dana opštine stigli su i gosti iz Slovenije, opštine Sežana i Slovenj Gradeci U toku dana očekuje se dolazak delegacije Komune Vefsn iz Kraljevine Norveške, opštine Satrše iz Slovenije, predstavnika Kotora, Crna Gora, delegacije opštine Vlasenica iz Republike Srpske, kao i delegacija iz Strumice, Makedonija.

Predsednik je istakao da je proslava Dana opštine, 165 godina od osnivanja varoši i 203 godine od podizanja Drugog srpskog ustanka prilika da svi zajedno uživaju u tom prijateljstvu i zajedništvu.

Domaćin je sa svojim gostima razmenio prigodne poklone i rekao da je veoma ponosan što prijatelji iz inostranstva svojim prisustvom veličaju ovu svečanost.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI