POZORIŠNI HIT: PREDSTAVA „TVRDICA“ ponovo u G. Milanovcu!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

20/02/2018

„Tvrdica“ – delo Žana Batista Poklena Molijera koju je na scenu postavio Branko Knežević uz nesebičnu pomoć Ljiljane Dragutinović u četvrtak, 22. februara ponovo će biti izvedena na „Maloj sceni“ Milanovačkog pozorišta.

Nastup Milanovačkog ansambla na „Maloj sceni“ ujedno će biti i poslednja provera pred fesivalski nastup u Požarevcu 27. februara, gde će Milanovačko pozorište, kao jedno od najboljih u Srbiji u 2017. godini pokušati da po treći put u Gornji Milanovac donese prestižnu nacionalnu nagradu „Štap i šešir Milivoja Živanovića“.

trong>Da podsetimo, Molijerova „Tvrdica“, po oceni književnih kritičara, je delo koje se ubraja među najveće klasike svetske književnosti.

Radnja priče je jedinstvena, sažeta i vrlo jasna, pa ne čudi što je „Tvrdica“, iako napisana 1668. godine aktuelna i u današnje vreme. Centralna ličnost ove komedije karaktera je stari Harpagon. Svi ostali likovi su tu da bi istakli gramzivost i tvrdičluk glavnog junaka. Na originalan način, kroz različite komične situacije Molijer ispoljava i nedostatke svih ostalih aktera komedije, nastojeći da istakne da niko nije savršen.

„Tvrdicu“ će predstaviti: Branko Nedeljković (Harpagon), Viktor Vujić (Kleant), Tatjana Rašić (Eliza), Krsman Nedeljković (Valer), Jana Drobnjak (Marijana), Branko Knežević (Aselm), Marija Krsmanović (Frosina), Milan Aćimović (Gazda Simon), Draško Obrenović (Žak), Pavle Steković (La Fleš), Predrag Damljanović (La Meriš), Đurđa Vujičić (Kloda), Marija Todorović (Markiza) i Aleksandar Avramović (Komesar). Kostime je osmislila Biljana Knežević.

Početak predstave je u 20 sati.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI