Nova predstava Isidore Bjelice, pod nazivom „Šta ostaje posle zanosa?“ u Novom Sadu!!!

  • Izvor: KC Novi Sad

27/07/2018

[views]

Nova predstava Isidore Bjelice, pod nazivom „Šta ostaje posle zanosa?“, inspirisana životom kraljice Natalije Obrenović o kojoj je pisala u svojoj best-seler knjizi sa preko pedeset izdanja -Kraljice Serbske, doživeće svoju novosadsku premijeru u Kulturnom centru Novog Sada, u sredu, 10. oktobra sa početkom  u 19:30 u Velikoj sali. 

trong>Nataliju na maestralan i čudesno emotivan način igra briljantna Jelica Brestovac , a kao specijalni gost, svojim glasom Kralja Milana dočarao je najbolji balkanski lajf kouč i glumac Siniša Ubović.

Karte za premijeru mogu se kupiti na Bileternici KCNS-a svakog dana od 16-21 čas, po ceni od 400 dinara. 

Ovo nije samo istorijska priča o najčuvanijim tajnama naše istorije, to je priča u kojoj će se prepoznati svaka žena koja je doživela prevare, izdaje, razočarenja, borbu za dete… Neverovatno je da je ova omiljena srpska kraljica zapravo paradigma kako ženstvenosti i romantičnosti, tako i majčinstva, jačine, ali i borbe protiv tabua i mizoginije kao i atavističkih predrasuda sredine.

Moderna režija i dramaturgija po kojoj je Bjelica poznata kroz svoje nagrađivane i hit predstave ovde je dobila posebnu jačinu uz virtuoznu glumu Jelice Brestovac koja na neverovatan način dočarava koliko je priča o Nataliji zapravo priča o svakoj ženi… Predstava nije samo istorijska istina o jednoj ženi – ona je de fakto radionica ljubavi u dramskoj formi, ona je učenje kako da izdržimo ono što je neizdrživo i kako da se izborimo i u najtežim trenucima i izađemo jači. U tananoj antinomiji tuge i smeha, gde se smenjuju suze i smeh kao i u životu, ispričana je najuzbudljivija priča evropske istorije

SRBIJA GRADOVI