Nema izbora bez izjašnjavanja o KiM, Srpskoj i Rusiji i vraćanja Patrijaršije u Peć!!!

  • saopštenje za medije

08/01/2018

Čajetina- Prenosimo izjavu M. Stamatovića medijima koje je stiglo u našu redakciju.

što je on i formalno postao prvo i jedino ime na režimskoj listi „Aleksandar Vučić – volimo Beograd“, iako je, da podsetimo, reč o lokalnim izborima u prestonici koju svi jednako volimo, jer samodržac u slobodnom padu ni u koga drugog osim u sebe lično nema poverenja, pozivamo sve opozicione, državno i nacionalno odgovorne, stranke da, hitno, objave bojkot predstojećih izbora, ukoliko samodržac prethodno ne ispuni uslove koji obezbeđuju kakvu-takvu regularnost izbornog procesa – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović.

„Prvo, zahtevamo od Vučića da pre početka kampanje obelodani svoju odluku o izdaji Kosova koju najavljuje za kraj marta, tj. za posle izbora, pa da vidimo kako će, od tog trenutka i deklarisani, izdajnik (faktički to već jeste) proći na izborima. Drugo, tražimo da, umesto što će sutra da se slika po Banjaluci kao „najveći Srbin“, već danas prizna šta je za njega prioritet: Republika Srpska ili Bosna i Hercegovina po kroju i diktatu Vašingtona i Brisela? I treće  odobri diplomatski imunitet Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu „- objasnio je Stamatović.
Prvi čovek Zdrave Srbije, takođe, upozorava Sveti sinod i Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) da dalje uporno ignorisanje skoro aklamativnog stava vernika i većeg dela sveštenstva o nužnosti vraćanja sedišta SPC u Pećku patrijaršiju, ne bi bilo „nemešanje u politiku“, kako to opravdava deo, Vučiću bliskih, vladika, nego upravo direktno mešanje u izborni proces na strani Vučića i otvorena kolaboracije Crkve u izdaji same sebe, odnosno Kosova i Metohije.

SRBIJA GRADOVI