NA teritoriji opštine Lučani za dva sata palo oko 65 litara kiše !!!

08/08/2020

Lučani- Nevreme praćeno obilnim paravinama, koje je sinoć zahvatilo teritoriju opštine Lučani, prouzrokovalo je izlivanje bujičnih potoka, a zatim i plavljenje stotine hektara poljoprirvednog zemljišta i pomoćnih objekata u više domaćinstava


Foto:  Radio D Lučani

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Lučanima, Zoran Vučićević, izjavio je novinskoj agenciji MNA da je za oko dva sata u mestima Viča i Kaona palo oko 65 litara kiše po metru kvadratnom, prenosi Radio D Lučani.

“Došlo je do izlivanja u slivolima Gorušice u Viči, Bjelice od Donjeg Dubca do ušća u Zapadnu Moravu. Potopljeno je oko 400 hektara poljoprivrendog zemljišta, a pod vodom su se našli i brojni pomoćni i ekonomski objekti”, rekao je Vučićević, dodajući da je sreća što nisu poplavljeni stambeni objekti.
Prema njegovim rečima, velika šteta je pričinjena i na putnoj infrastrukturi.

“Oštećeni su kilometri nekategorisanih puteva, kao i opštinske saobraćajnice prvog i drugog prioriteta. U naseljenim mestima Guča i Viča, zbog obilnih padavina koje nije mogla da primi kišna kanalizacija došlo je do plavljenja podruma”, istakao je on.
Vučićević je naveo da su ekipe Javno komunalnog preduzeća “Komunalac”, kao i “Dragačevo puteva” od noćas na terenu kako bi se što pre trenutna situacija normalizovala.
Direktor preduzeća “Dragačevo putevi”, Milija Milenković, kaže za MNA da je pričinjena šteta na putevima u naseljima Gornja i Donja Kravarica, Kaona, Rasovac…

“Velika količina vode koja je pala odnela je puteve, ekipe su na terenu. Dežuramo, obilazimo terene, intervenišemo po prioritetima”, rekao je Milenković.

Lučane su obilne padavine i izlivanje reka zadesili i dva puta tokom juna, kada su poplavljeni bili i stambeni objekti.

SRBIJA GRADOVI