MONODRAMA „NISAM BILA OVDE“ u Kulturnom centru Gornji Milanovac!!!

  • Izvor: Kulturni centar Gornji Milanovac

18/06/2018

[views]

G. Milanovac-Pozorišna predstava „Nisam bila ovde“ je monodrama o unutrašnjoj borbi i bipolarnom poremećaju holivudske glumice Vivijen Li, od koga je patila u periodu lečenja u bolnici za duševne bolesnike.

trong>Predstava je master rad Tatjane Dimitrijević, studentkinje glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, iz klase profesorke Gordane Marić. Ona, tumačenjem ne rekonstruiše njenu najčuveniju ulogu Skarlet O’Hare iz filma „Prohujalo s vihorom“, već reperezentuje njeno mentalno stanje, razgradnju sopstvenog ega, bezgranični krug uspona i padova u patologiji ljubavi i braka sa Lorensom Olivijeom i njegovoj bespomoćnosti da joj pomogne… 

Geneza priče je poistovećivanje sa njenim drugim fiktivnim likom, Blanš Deboa koju je tumačila u filmu „Tramvaj zvani želja“, kao otklonom od stvarnosti, a kulminacija, finalni momenat prihvatanja realnosti.

Autor teksta je Neda Gojković, apsolvent na katedri za dramaturgiju, na Fakultetu dramskih umetnosti, i ova drama je njen diplomski rad na pozorišnoj dramaturgiji.

Rediteljka, Mina Ćirić, trenutno je na master studijama dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti i ovo joj je rediteljski debi.

Neda i Mina, zajedno sa još dve koleginice, autorke su predstave „…i ostali“ koja je u ovogodišnjoj zvaničnoj selekciji Sterijinog pozorja.

Predstava je nastala kao kontinuitet saradnje UK Parobrod i FDU, u godini u kojoj ova akademska institucija obeležava svoju sedamdesetogodišnjicu.

Tekst: Neda Gojković
Rezija: Mina Cirić
Vivijen Li: TATJANA DIMITRIJEVIĆ
Muzika: Aleksandar Sedlar i Hristina Parđovski
Producent: Smiljana Bojković
Šminka: Maja Arsić
Fotografija: Aleksandar Angelovski

Utorak, 19. jun 2018. od 20:00 časova
Vеlikа sаlа Kulturnоg cеntrа
Cena ulaznice: 300 din.

Tribina o Karađorđevićima i 2. Svetskom ratu i izložba "Bisterijum" u Novom Sadu!!!

Tribina o Karađorđevićima i 2. Svetskom ratu i izložba „Bisterijum“ u Novom Sadu!!!

16/06/2018