Mionica domaćin biciklističke trke „Kroz Srbiju“!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

05/04/2018

[views]

Mionica-58. međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ krenuće 7. juna iz Mionice. U Mionici će se biti održano svečano otvaranje trke, gde će se voziti prolog i prva etapa od ukupno četiri, koja će trajati od 7. do 10. juna.

style=“text-align: center;“>foto: Opština Mionica

Delegacija Biciklističkog Saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Brankom Banovićem posetila je Mionicu, gde su sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem razgovarali o planovima i organizaciji ovogodišnjeg takmičenja.
Janković je istakao da je ovo odlična prilika da se ovaj sport afirmiše među mioničkom decom:
-Nizom akcija koje će trajati u naredna dva meseca u vrtićima i osnovnim školama na teritoriji naše opštine promovisaćemo ovaj sport kroz brojne radionice uz podršku Biciklističkog saveza Srbije. Uoči same trke biće održane i trke najmlađih na ulicama Mionice kako bi se mladi animirali i podstakli da se bave upravo ovim sportom.

– Samim tim što se 58. međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” održava u godini jubileja, 100 godina od kraja Prvog svetskog rata staza je uglavnom koncipirana tako da obeležimo sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije.- istakao je Branko Banović napomenuvši da je upravo zato trka kreće iz Mionice, odakle je vojvoda Živojin Mišić sa vojskom krenuo u Kolubarsku bitku.
U najznačajnijoj bicilkističkoj trci učestvovaće više od 150 vozača iz 20 svetskih timova, a karavan će biti smešten u Banji Vrujci. Pored Mionice, gradovi domaćini etapa na ovogodišnjoj trci biće još i Požarevac i Beograd.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI