Kraljevčani za korak bliži otvaranju još jedne fabrike u svom gradu-Leoni stiže!!!

  • Izvor: novosti.rs

24/03/2018

[views]

Kraljevo- NEMAČKA kompanija „Leoni“ zainteresovana je da na zemljištu od 13 hektara koje je do sada koristila Poljoprivredno-hemijska škola „Dr Đorđe Radić“ u Kraljevu, otvori svoju četvrtu fabriku u Srbiji koja bi, bar prema najavama, trebalo da zaposli čak 4.000 radnika.

style=“text-align: center;“>printscreen youtube

To je omogućila i odluka o izmeni Plana generalne regulacije na lokaciji Ratarsko imanje – Grdica, koju su nedavno usvojili odbornici Skupštine grada Kraljeva.

– Ovom odlukom omogućena je prodaja zemljišta nemačkoj kompaniji „Leoni“ koja će tu napraviti svoju najveću fabriku u ovom delu Evrope za proizvodnju kablova namenjenih automobilskoj industriji. Na taj način će i nekoliko hiljada Kraljevčana dobiti priliku da ostanu u svom gradu i tu nađu zaposlenje – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, izmenom Plana generalne regulacije ispoštovana je početna dinamika dogovorena sa nemačkim investitorom, kome sada predstoji najpre kupovina tog zemljišta, a potom i dobijanje lokacijske i građevinske dozvole.

– Do izgradnje fabrike očekuje nas još nekoliko veoma važnih projekata, odnosno izgradnja dva kružna toka i pristupnih saobraćajnica, jedne za teretna i dostavna vozila i druge, službene, za radnike i rukovodstvo fabrike, komunalno uređenje kao i rešavanje problema odvođenja otpadnih voda sa ovog područja – dodao je Terzić.

Kako nezvanično saznajemo, fabrika „Leoni“ u Kraljevu prostiraće se na 60.000 kvadratnih metara, a prvi pogon za proizvodnju instalacija i kablova za automobilsku industriju trebalo bi da bude završen do kraja ove godine. Prvi radnici će u fabričke hale ući početkom 2019.

ZEMLjA NA DRUGOJ LOKACIJI

IZMENOM Plana generalne regulacije na lokaciji Ratarsko imanje – Grdica, kraljevačka Poljoprivredna škola praktično je ostala bez 24 hektara svog ekonomskog zemljišta, od kojih je parcela od 13 hektara planirana za nemačku fabriku. Gradski čelnici uveravaju da će jedna od najstarijih obrazovnih ustanova ove vrste u Srbiji kao „obeštećenje“ moći da izabere dvadesetak hetara zemljišta na nekoj drugoj lokaciji.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI