Izložba skulptura Dragana Radenovića pod nazivom „Antić i njegovo dobaˮ u Novom Sadu!!!

  • Izvor: KC Novi Sad

15/03/2018

[views]

Novi Sad-Izložba skulptura Dragana Radenovića pod nazivom „Antić i njegovo dobaˮ biće otvorena u petak 16. marta u 18 časova u Likovnom salonu, Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do 19. marta.

trong>Na izložbi će govoriti Đorđe Kadijević, Dragan Radenović, Draško Ređep. Izložbu otvara Dalibor Rožić, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Vajar i profesor Dragan Radenović rođen je 1951. godine u Sarajevu. Detinjstvo koje provodi na ostrvu Braču i uopšte igrajući se po viševekovnim ulicama Šibenika, zauvek će ostati urezano kao podsetnik na elegantni spoj velikih kultura. Zahvaljujući tom zalogu eminenti umetnik će lako očuvati crte svoje originalnosti i nakon stečene doktorske disertacije u Moskvi, te uloge predavača na Kembridžu i Harvardu.

Iza Dragana Radenovića su izložbe u najznačajnijim kulturnim metropolama, kao i skulptura najvećeg američkog filozofa Vilarda Van Ormana, glumice i kneginje Grejs Keli, revolucionarnog atletičara DŽona Kelija… Za njegov rad veliko interesovanje iskazuju i neki od najmoćnijih i najuglednijih ličnosti na svetu, a dovoljno je samo spomenuti imena Vladimira Putina, Nikole Sarkozija, Jovana Pavla II…

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI