Inspektori terenske kontrole Poreske uprave tokom proteklog vikenda obavili su ukupno kontrolu 44 maloprodajna i ugostiteljska objekta !!!

  • Izvor: novosti.rs

10/02/2018

Poreski inspektori zatvorili su prošlog vikenda devet ugostiteljska objekata na Zlatiboru, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi.

style=“text-align: center;“>foto youtube print screen

Kako navode od 11 kontrola na Zlatiboru, u čak devet slučajeva utvrđene su nepravilnosti u poslovanju.

„Zanimljivo je da su u 11 kontrola na Zlatiboru, u jeku turističke sezone, u čak devet slučajeva utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, neizdavanje fiskalnih računa, zbog čega su objekti privremeno zatvoreni“, kažu u Poreskoj upravi.

Inspektori terenske kontrole Poreske uprave tokom proteklog vikenda obavili su ukupno kontrolu 44 maloprodajna i ugostiteljska objekta u Beogradu, Bečeju, Sremskoj Mitrovici, Plandištu, Leskovcu, Negotinu, Nišu kao i na Zlatiboru.

U kontrolama prometa preko fiskalnih kasa i radno-pravnog statusa zaposlenih u 28 objekata, odnosno kod 63,63 odsto, utvrđene su nepravilnosti i zbog toga su izrečene mere privremenog zatvaranja objekta, a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave.

Inače, poreski inspektori su tokom prošle godine meru privremenog zatvaranja objekata izrekli u preko 2.000 slučajeva širom Srbije.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI