Društvo dijabetičara G. Milanovac-DELUJ DANAS DA PROMENIŠ SUTRA!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

29/01/2018

G. Milanovac-Društvo  dijabetičara Gornji  Milanovac svoje aktivnosti (preventivne akcije, predavanja, tribine, konsultacije u vezi dijabetesa … ) u 2018. godini organizovaće pod sloganom „Deluj danas da promeniš sutra“.

trong>Preventivne  interakcije (merenje  glikemije, HA1C, pritiska, konsultacije sa lekarom …), koje Društvo dijabetičara organizuje uz pomoć Patronažne službe  realizovaće se, kao i do sada, svakog poslednjeg petka u mesecu, od 09 do 12 sati, u prostorijama Doma penzionera, a tokom leta i u Gradskom parku. Druga ovogodišnja akcija planirana je za petak, 23. februara. Osim merenja glikemije tom prilikom obavljaće se i procena rizika za nastanak dijabetesa tip 2, uz konsultacije.

– U godini pred nama, više pažnje posvetićemo građanima koji  žive u prigradskom i na seoskom području. Razlog za to je slaba informisanost ovih građana o njihovim pravima, kao i novim mogućnostima lečenja dijabetesa (nabavka novih aparata, besplatnih trakica i drugo). Na ovim predavanjima obolele od šećerne bolesti informisaćemo i o novim tehničkim pomagalima (Free Style  Libre – meri  glukozu u međustaničnoj  tečnosti, a  ne u krvi) koja olakšavaju svakodnevni život dijabetičara, kaže Milan Dražović, predsednik Udruženja.

Ono po čemu je Društvo dijabetičara Gornji Milanovac specifično su individualni razgovori.  Oni se mogu zakazivati putem e – maila: drustvodijabeticaragm@gmail.com , Fb naloga: Dijabetes GM, Fb strance: Drustvo dijabeticara Gornji Milanovac, twiter naloga: DiabetsGm i google plus naloga: Drustvo Dijabeticara G.M. Kontakt telefon; 064.211.72.58

SRBIJA GRADOVI