ČIČKOV CVET U VRNJAČKOJ BANJI !!!

  • Autor: Danijela Stojanović

14/11/2018

U Vrnjačkoj Banji održana je promocija knjige „Čičkov cvet“, čiji je autor trstenički književnik i ugledni privrednik, gospodin Milun Mića Babić.
rong>U prijatnom ambijentu biblioteke „Dr Dušan Radić“ o novom delu Miće Babića, kao i o samom književniku govorili su dr Kadivka Stevanović, Prof.dr Predrag Jašović i direktor biblioteke u Trsteniku Veroljub Vukašinović. Odabrane delove proze publici je pročitao Dušan Jović. Za kraj promocije Milun Babić je pročitao svoju priču „Pismo o pisanju, ljubavi i železnici“ u kojoj opisuje susret sa svojom velikom ljubavi, sa svojom suprugom. Njegova dela odišu poetikom, socijalnim motivima i autobiografskim momentima. Milun Mića Babić rođen je 1939 u Čairima pored Trstenika. Poljoprivredni fakultet završio je u Beogradu, specijalizirao je prehrambenu tehnologiju. Osnivač je poznate firme „Eterika“ koja je nosilac mnogih međunarodnih priznanja. U svet književnosti zakoračio je pre desetak godina knjigom „Slike moga sela Čairi“. 

Nizale su se „Labudica nad Moravom“, „Hrast u holu biblioteke“, „Miris Morave u Parizu“, „Pod ovim nebom“…

Pored toga što je pisac i privrednik, Milun Mića Babić je i veliki humanitarac. Dobra dela koja je učinio su veoma brojna, o tome ne priča niti dozvoljava da se o tim delima priča.

SRBIJA GRADOVI