Četrdesetoro dece sa Kosmeta u pratnji dva vaspitača sa Kosmeta gosti užičkog odmarališta “Golija” na Zlatiboru !!!

  • Izvor: uzice.rs

16/07/2021

Četrdesetoro dece u pratnji dva vaspitača stigli su 17.jula sa Kosova i Metohije iz Opštine Leposavić u užičko odmaralište “Golija” na Zlatibor. Mališanima, koji će provesti sedam dana u ovom kraju dobrodošlicu je poželela gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Foto: uzice.rs

“Nama je uvek veoma drago kada imamo priliku da se pre svega sretnemo i razgovaramo sa našim ljudima sa Kosova i Metohije. Želimo da čujemo kako žive i funkcionišu, ali i da pitamo na koji način možemo da pomognemo. To i činimo godinama unazad pomažući finansijski rad narodnih kuhinja, a nedavno je naša delegacija posetila nekoliko škola na Kosovu i Metohiji i deci uručila skromne poklone. Ovaj sedmodnevni boravak u odmaralištu Golija još jedan je poklon Grada Užica deci sa Kosmeta. Nadamo se da će uživati u čarima Zlatibora i da će odavde poneti najlepše uspomene.”

Gradonačelnica je izrazila zahvalnost Dečijem odmaralištu Zlatibor, ali i Opštini Čajetina koja se odrekla boravišne takse i obezbedila besplatnu vožnju Zlatiborskom gondolom za decu i njihove vaspitače.


Miodrag Radovanović, član crkvenog odbora iz sela Kamenica, koji je došao sa mališanima, naveo je da mu je velika čast i zadovoljstvo da se nalazi u slobodarskom Užicu, gradu svetle tradicije i divnih ljudi.

Foto: uzice.rs

Radovanović je posebnu zahvalnost izrazio rukovodstvu Grada Užica koje je omogućilo besplatan boravak dece iz Opštine Leposavić na Zlatiboru i podsetio da je Užice, ne samo poklonima i donacijama, već i fizičkim prisustvom u Leposaviću, godinama unazad pružalo snažnu podršku našem narodu.

“Svi pokloni, paketići koji stižu deci u Kamenicu i Leposavić imaju cenu, ali ono što nema cenu jeste fizičko prisustvo tih divnih ljudi koja daje nama neku novu snagu i novu energiju.”

Direktor Dečijeg odmarališta Zlatibor Vladan Cuparić rekao je da su deca sa Kosova i Metohije naročito dragi gosti “Golije” i podsetio da je ovo odmaralište sada već tradicionalno domaćin mališanima iz naše južne pokrajine.

Cuparić je najavio da je sa rukovodstvom Grada Užica dogovoren i besplatan boravak jedne grupe dece sa Kosova i Metohije u užičkom odmaralištu u Bečićima u septembru.

Uz konstataciju da su prvi put na Zlatiboru i da su prezadovoljna smeštajem i gostoprimstvom, decu je najviše obradovala činjenica da odmaralište ima bazen.

SRBIJA GRADOVI