Broj zaraženih u Opštini Gornji Milanovac ima ukupno 18 zaraženih korona virusom !!!

16/04/2020

Gornji Milanovac- Trenutno, na području opštine Gornji Milanovac ima ukupno 18 zaraženih korona virusom.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Za jedno lice sa Grudnog odeljenja čeka se rezultat kontrolnog testa, i ukoliko se pokaže da je negativan, lice će biti otpušteno sa bolničkog lečenja, što bi bio drugi potvrđeno izlečen pacijent sa teritorije naše opštine. Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije, izvestio je o situaciji u protekla 24 sata kada je u pitanju disciplina građana i poštovanje mera koje je donela Vlada Republike Srbije.
“Za vreme policijskog časa imali smo jedno kršenje zabrane kretanja. Lice je upravljalo motornim vozilom u alkoholisanom stanju i odmah je lišeno slobode, a danas će biti izvedeno pred nadležne državne organe“ – rekao je Kovačević.


Preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Opština Gornji Milanovac dobila je juče 1400 zaštitnih maski i 2800 rukavica koje će Štab za vanredne situacije podeliti korisnicima kojima je to potrebno.
“Što se tiče maloprodajnih objekata, Štab za vanredne situacije doneo je odluku o izmenjenom radnom vremenu. U petak, penzioneri će moći da obave kupovinu u periodu od 4 do 7 časova, a svi ostali od 8 do 16 časova. Subota, nedelja i ponedeljak su neradni dani i maloprodajni objekti će biti zatvoreni. Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može se obavljati celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica uz posebne radne naloge za zaposlena lica”, objasnio je Kovačević.
Kovačević je rekao da je porast broja zaraženih očekivan, i da će u toku dana pristići rezultati za preostale testove koji su poslati Zavodu za javno zdravlje Kraljevo.
“Situacija je pod kontrolom, svi identifikovani kontakti su izolovani i nalaze se pod budnim okom lekara i stručnih službi i nemamo preteranog razloga za brigu”, rekao je Kovačević.
Pacijenti kod kojih je potvrđen virus su u dobrom stanju i njihova klinička slika je za sada stabilna rekao je Kovačević.

SRBIJA GRADOVI