Vojvodina dočekuje Ružomberok u kvalifilacijama za LE!!!

 

  • Autor: LJubica Sokić

20. јуна 2017.

Novi Sad- Fudbalski klub Ružomberok iz istoimenog slovačkog grada biće protivnik Vojvodine u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, objavljeno je na sajtu novosadskog superligaša.

edištu UEFA u Nionu, juče je održan žreb izvlačenja parova za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Što se fudbalera Vojvodine tiče, oni će se u prvom kolu sastati sa slovačkom ekipom Ružomberok, a ukoliko prođu dalje, u drugom kolu čeka ih norveški Bran. Ružomberok je klub osnovan daleke 1906. godine kao Rozsaheđi sportski klub. Tokom većeg perioda svog postojanja, Ružomberok se takmičio u nižim rangovima čehoslovačkog fudbala, da bi tek 1993. po prvi put izborio plasman u drugu slovačku ligu, a četiri godine kasnije plasirao se i u najelitniji rang takmičenja. Svoj najveći uspeh, klub je ostvario 2006. godine osvajanjem duple krune, odnosno titule šampiona i Kupa Slovačke.

Prošle sezone, Ružomberok je prvenstvo završio na trećem mestu. Ekipu predvodi trener Norbert Hrnčar, a u timu se, osim dvojice Čeha, nalaze samo slovački igrači. Interesantno je to da su originalne boje kluba bile crvena, plava i bela, ali dolaskom novog sponzora 2005. godine, klupske boje su promenjene u narandžastu, crnu i belu. Već sada je poznato da će Slovaci na “Karađorđu” nastupiti u kompletno crnoj, a kod kuće u kompletno beloj opremi. Stadion Ružomberoka zove se “Stadion pod Čebratom” i ima kapacitet od 4.876 mesta, dok grad Ružomberok ima oko 30.000 stanovnika i nalazi se oko 260 kilometara severoistočno od Bratislave. Prvi meč između Vojvodine i Ružomberoka igraće se 29. juna na “Karađorđu”, najverovatnije sa početkom u 19 časova, dok će revanš biti odigran šestog jula u Slovačkoj.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT