Vaterpolo reprezentacija Srbije superiorno se plasirale u polufinale Svetskog prvenstva!!!

Vaterpolo reprezentacija Srbije superiorno se plasirale u polufinale Svetskog prvenstva!!!

  • Izvor:

25/07/2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije superiorno se plasirale u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, pošto je danas u četvrtfinalu savladala Australiju 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0)

Najefikasniji u ekipi selektora Dejana Savića bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, po dva su postigli Miloš Chuk, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović, a po jednom su se u strelce upisali Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Viktor Rašović.

Srbija će u polufinalu, u četvrtak, igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Hrvatska i Italija, dok će u drugom polufinalu igrati Grčka i pobednik duela između Mađarske i Rusije.


ČETVRTA ČETVRTINA
Poslednju deonicu golovima otvaraju Nikola Jakšić i Filip Filipović – 14:5, 2. minut. Sledi nešto mirniji period bez golova na obe strane. Međutim, sve je već rešeno, tako da se samo čeka konačan rezultat. Australija se na kraju spasila rezultatske katastrofe. Viktor Rašović je stavio tačju na ubedljiv trijumf Srbije protiv Australije – 15:5.

TREĆA ČETVRTINA

Treći kvartal je počeo odbranom Branislava Mitrovića, i golom Andrije Prlainovića za 9:3. Australija postiže prvi gol u trećoj deonici u napadu s igračem više – 9:4, 4. minut. Ćuk postiže svoj drugi gol za povratak na plus šest – 10:4. Tačno tri minuta pre kraja trećeg perioda Aleksić pogađa mrežu rivala za 11:4. Golom Kejsa Australije smanjuje na minus šest – 11:5, 7. minut. Na kraju treće deonice Srbija vodi 12:5. Pijetlović je postigao gol iz kontranapada.

DRUGA ČETVRTINA
Kao i na početku prve deonice, Srbija u uvodnom napadu postiže gol. Strelac za ubedljivih 5:1 je Duško Pijetlović. Pauer koristi mali pad koncentracije u defanzivi Srbije i smanjuje na 5:2 u drugom minutu. Australija postiže drugi uzastopni gol, Edvards vraća svoju selekciju na minus dva – 5:3. „Delfini“ su se odbranili sa igračem manje.

Imali su Australijanci još jedan napad da priđu na samo gol zaostatka, ali ponovo nisu bili precizni, što Srbija kažnjava i preko Andrije Prlainovića, sa igračem više, i Stefana Mitrovića vraća plus četiri – 7:3, 6. minut. Golom Save Ranđelovića, „delfini“ odlaze na, dosad najvećih, pet golova viška – 8:3. Poluvreme.

PRVA ČETVRTINA
Srbija vodi 1:0 golom Miloša Ćuka u prvom napadu na meču. Filipović iz peterca, koji je izborio Duško Pijetlović, duplira prednost „delfina“. U sledećem napadu Glikrist u sledećem napadu postiže prvi gol za Australiju u četvrtfinalu – 2:1, 4. minut. 

Na isteku šestog minuta Filipović, u napadu s igračem više, postiže svoj drugi gol na meču i vraća Srbiji plus dva – 3:1. U narednom napadu Australija je imala brojčanu prednost, ali su se „delfini“ odbranili i potom još jednom iskoristili igrača više – Stefan Mitrović, 4:1. Kraj prve deonice.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT