U Jagodini je održano Prvenstvo Srbije u boksu !!!

25/02/2018

U sportskoj hali JASSA u Jagodini juče su održane finalne borbe pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu.

trong>Ovaj šampionat je označen kao početak povratka srpskog boksa na stare staze slave, pa su finalnim mečevima prisustvovale i legende boksa sa ovih prostora, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Dragan Konovalov, Dragan Vasiljević, Milivoje Labudović i mnogi drugi, a mečeve su pratili i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, selektor reprezentacije Tomislav Antelj i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

REZULTATI :

Muva Dušan Janjić – Saša Suljić 3:0

Laka Nemanja Gavrilović – Veljko Gligorić 3:0

Poluvelter Damjan Grmuša – Lazar Stanojević 2:1

Velter Aleksandar Konovalov- Petar Stošić 2:1

Srednja Sandro Poletan – Trifun Dašić 2:1

Poluteška Geard Ajetović – Saša Milovac 3:0

Teška Miljan Stevović – Petar Prokić

zlato Stevović bez borbe

Superteška Saša Polugić – Vladan Babić

Saša Polugić zlato prekid

Aleksandar Konovalov je proglašen je za najboljeg boksera večeri, a za najbolji meč proglašen je sudar Grmuše i Stanojevića.

Konovalov je izjavio da je na prvenstvo Srbije u boksu došao sa samo jednom zvaničnom borbom, a uspeo je da pobedi i šampiona i vicešampiona Srbije.

BOROVČANIN : VELIKI POVRATAK BOKSA U SRBIJI

„Ovo je veliki povratak boksa u Srbiji. Ovaj dan i ovaj događaj u Jagodini će biti zabeležen kao povratak boksa na stare staze slave. Ispred nas su svetska i evropska prvenstva, Mediteranske igre i ja se nadam da će neko od naših reprezetntativaca osvojiti titule na tim šampionatima. Hvala gradu Jagodini, Draganu Markoviću Palmi i hvala predsedniku Vučiću što je omogućio da se boks ponovo može finasirati iz redovnih sredstava“ , izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin.

PALMA : IMA KO DA NASLEDI LEGENDE

„Jagodina je grad sporta i večeras smo se podsetili na vreme kada smo gledali kvalitetan boks u hali sportova u Jagodini. Važno je da ove legende, koje su prisustvovale prvenstvu Srbije, ima ko da nasledi, a jedan od njihovih naslednika je i Aca Konovalov, koji je proglašen za najboljeg boksera u konkurenciji 140 najboljih boksera Srbije, a pre dve godine je na Svetskom prvenstvu u kik boksu u Beogradu bio proglašen za najboljeg kik boksera sveta. Večerašnji šampionat Srbije je pokazao da ćemo vrlo brzo imati olimpijske i svetske prvake u boksu. Čestitam i predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu koji je pravi izbor za tu funkciju. Ono što je potrebno boksu u Srbiji je liga i da naši bokseri imaju takmičarski meč jednom nedeljno.

Selektor reprezentacije Srbije Tomislav Antelj izjavio je da su sve borbe bile odlične i da raduje puna hala sportova u Jagodini.

Od suđenja u boksu oprostio se jedan od naših najboljih sudija svih vremena, Andrija Janković iz Jagodine.

SPORT