U fudbalu je normalno da težiš boljem!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

03/01/2018

TOTENHEM, Stouk, Hamburger. Turski i svetski mediji već danima pišu o ponudama Bešiktašu, i to od 2,5 miliona evra za transfer Duška Tošića. Srpski reprezentativac uskoro puni 33 godine, a igra izvanredno, odbrana turskog šampiona ne može se zamisliti bez njega, pa su zato i čelnici ovog kluba istakli da igrač nije na prodaju.

trong>- Neću da pričam na tu temu. Igrač sam Bešiktaša i za klub me vežu još dve i po godine ugovora – stavio je odmah tačku na tu temu srpski defanzivac.

Minulu 2017. slobodno može da okarakteriše kao zlatnu: odbranio je titulu sa Bešiktašem, prvi put u istoriji kluba obezbeđen je plasman u osminu finala Lige šampiona, sa Srbijom je izvadio vizu za Mundijal.

– I to sve sa prvog mesta. Iako nemam vremena da sumiram utiske, jer sam odigrao „milion“ utakmica, prošla godina je definitivno najberićetnija u mojoj karijeri. Jeste da smo zbog Lige šampiona malo okasnili za rivalima u prvenstvu, ali ćemo, verujem, kao i prošle uspeti sve da nadoknadimo na proleće.

Turci ga hvale, gotovo svake druge nedelje je u timu kola.

– Verovatno igram najbolju sezonu u karijeri. Spreman sam, zdrav, od trenera imam podršku, imamo odličnu ekipu. Kako u Bešiktašu, tako i u reprezentaciji. Ma, milina jedna…

Žreb za osminu finala LŠ nije bio naklonjen Bešiktašu.

– Bajern jeste favorit, ali mi vidimo svoju šansu. Igramo prvo u gostima, probaćemo da napravimo dobar rezultat, a onda ćemo u Istanbulu igrati na sve ili ništa. Sve je moguće.


[crellyslider alias=“dena_baner_700*140″]

Duško je letos posle osvajanja titule predvideo da bi Bešiktaš mogao više i bolje u Evropi.

– U fudbalu je normalno da težiš boljem. Prošle godine za bod nismo ušli u nokaut fazu LŠ, ove smo to učinili sa stilom, sa prve pozicije u jakoj grupi sa Monakom, Portom i Lajpcigom. Ekipa smo sa igračima koji su igrali Ligu šampiona, počevši od Pepea, Adrijana, sve do Kvarežme, znamo kako se pobeđuje, a to iskustvo je u ovakvom takmičenju presudno.

Uspesi u 2017. i sve ono što sledi u narednoj godini obavezuje.

– Sa mnogo motiva smo ušli u novu godinu, treba odbraniti titulu, uraditi što je više moguće u Ligi šampiona, a i spremiti se za Svetsko prvenstvo u Rusiji, za sve nas čije su se selekcije plasirale. Srećom, za nas u Turskoj sledi kratka pauza, pa nastavak jako naporne sezone – kaže Tošić.

ZVEZDA IZVLAČI MAKSIMUM

NAVIJAČI Crvene zvezde poštuju Tošića i sve što je dao dok je nosio dres beogradskog kluba.
– Zvezda je prijatno iznenadila ove jeseni, odigrala je odlično u Evropi. Trener Milojević je iz ekipe izvlačio maksimum, svaka im čast. I moj bivši klub je protiv CSKA, kao i mi protiv Bajerna, autsajder samo na papiru. Ali, kad lopta krene sa centra, sve je moguće.

NAROD TREBA DA JE UZ „ORLOVE“

TOŠIĆ veruje da Srbija može da prođe grupu na Svetskom prvenstvu.
– Imamo kvalitet, veoma dobre igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. I sigurno će svako za koga se selektor bude odlučio časno braniti grb Srbije. Nadam se da će i narod početi da veruje u nas, jer napravljen je uspeh plasmanom, a stekao sam utisak kao da nismo mnogo obradovali naciju.

SPORT