U Evrokupu će se sledeće sezone takmičiti 24 ekipe !!!

6. јуна 2017.

Evrokup danas i zvanično obelodanio sistem takmičenja za narednu sezonu, sa četiri ekipe više u odnosu na prethodnu.

Kako je i najavljivano prethodnih nedelja, u Evrokupu će se sledeće sezone takmičiti 24 ekipe, a danas je potvrđeno i na koji način će se popuniti taj broj učesnika.

Ono što ovdašnje ljubitelje košarke najviše zanima, to je informacija da će iz ABA lige u Evrokupu igrati tri najboljeplasirane ekipe, a na osnovu plasmana iz prošle sezone, to su Cedevita, Budućnost i Partizan, dok će aktuelni šampion Crvena zvezda mts ponovo u Evroligu.

Po tri predstavnika imaće i ruska i španska liga. Dalje, Francuska, Nemačka, Italija i Turska će imati po dva svoja predstavnika, a po jednog Grčka, Izrael, Litvanija i Poljska.

Preostala tri mesta biće popunjena na osnovu specijalnih pozivnica.

Najavljeno je takođe da će klubovi učesnici Evrokupa moći da računaju na uvećane prihode, da će komercijalna struktura biti unapređena, po modelu Evrolige i da će klubovima biti pokriveni troškovi za svaku utakmicu.

Takođe, najavljuju se i pogodnosti za navijače, koji će moći da računaju na “širi spektar sadržaja“ na digitalnoj platformi, a utakmice će moći da se gledaju i na Evroliginoj TV.

Na kraju današnjeg saopštenja, ECA je izrazila i nadu da će klubovi imati slobodu da izaberu takmičenje u kojem žele da učestvuju, bez pritisaka koji su bili aktuelni prošle godine u ovo vreme.

Upravo to je bio razlog što se Partizan još prošle gdine nije takmičio u Evrokupu, već je naknadno izabrao da igra u FIBA Ligi šampiona.

SPORT