Stevan Nikolić uspešno radi kao trener kadeta Sinđelića !!!

  • Autor: Milana Jovanović

24/09/2020

Stevan Nikolić je još jedan u nizu mladih trenera koji stižu na scenu. 

Foto:  FK Sinđelić

U mlađim kategorijama je nastupao za Hajduk iz Batkuše, prelaskom u Lokomotivu iz Brčkog uspeo je da osvoji titulu omladinskog šampiona Bosne i Hercegovine, takođe je bio i reprezentativac juniroski BIH, sada uspešno radi kao trener kadeta Sinđelića.

Sa Stevanom smo razgovarali o napretku fudbalskog kluba, o radu u Kini i još mnogo toga. Na Vama je samo da uživate u čitanju i podelite intervju sa Vašim prijateljima!

  1. Kako je FK Sinđelić napredovao u poslednjih par godina?

Od marta meseca sam u Sinđelići, klub očigledno iz dana u dan raste, pre svega u pogledu infrastrukture, ali i igračkog kadra. Struka se usavršava sve bržim tempom. To je pravi način za napredovanje kluba i za postizanje još većih dometa, a to Sinđelić zaslužuje.


  1. Radili ste u Kini, kakva su iskustva i koliko je to imalo značaj za dalji tok Vaše karijere?

Iskustvo rada u Kini mnogo je doprinelo mom usavršavanju. Kineska kultura je doprinela da napredujem kroz novu dimenziju, ali i kao mlad trener donosim iz Kine samo pozitivna iskustva.

  1. Da li Vas u skorijem vremenskom periodu očekuje utakmica koja će biti veliki izazov za ekipu?

Imali smo iza sebe par bitnih utakmica, pobedili smo veliki OFK Beograd, ali i pretendenta za sam vrh, ekipu IMT-a, ali ništa slabija neće biti ni utakmica za starim rivalom Voždovcem. Utakmica sa Zmajevima uvek ima poseban naboj, stari je to beogradski derbi. Ekipa Voždovca je dugo na okupu i to je jedan kvalitetan protivnik.

  1. Šta biste poručili mladim fudbalerima koji grade svoju karijeru?

Nije bitno godište deteta i da li se radi o početniku ili igraču koji prolazi juniorski staž, svakako igrač mora da bude posvećen treninzima. Veliki vid rada mora da bude očigledan, ali i poštovanje svega što se traži od samog igrača. Poštovanje ljudi koji rade u klubu od Predsednika do saigrača. Na taj način mogu da ostvare sve svoje ambicije.

  1. Kako ste se navikli na posao trenera?

Posle igračke karijere je uloga trenera koja me je još više vukla da ostanem u sportu. Završio sam akademiju fudbala, radio sam tri godine u FK Voždovac, zatim je usledila Kina, sad sam trener kadeta Sinđelića i radim kao asistent u stručnom štabu prvog tima Orlova i to mi je sada prioritet. 

SPORT VESTI GRADA BEOGRAD