Na terenima Teniskog kluba “Slavija” godišnji masters turnir !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

23/09/2020

Na terenima Teniskog kluba “Slavija” ovih dana igraju se mečevi godišnjeg masters turnira.

Koreni tenisa u Ćupriji sežu do daleke 1926. godine, a nakon brojnih turbulencija novija istorija belog sporta, koja podrazumeva članstvo u Teniskom savezu Srbije i održavanje odgovarajućeg broja turnira za sve uzrasne kategorije, u gradu na Velikoj Moravi ispisuje se od 2008. godine.

„Za Ćupriju je veliki uspeh što zaslugom lokalne samouprave ima ovako lepe i dobro opremljene teniske terene, koje nam je Sportski centar “Ada” ustupio na korišćenje. Klub trenutno broji oko 70 članova koji se takmiče i više od 40 rekreativaca, a s obzirom na naše ambicije nadamo se proširenju kapaciteta u budućnosti – kaže Dragan Matić, predsednik TK “Slavija”.


U petak, 25. septembra, organizovaćemo jedan revijalni turnir za najmlađe i njihove roditelje, koji za cilj ima promociju tenisa kao sporta. Nakon toga na našim terenima će se u subotu i nedelju održati takmičarski turnir za decu do 12 godina, za koji vlada veliko interesovanje – objašnjava Dragan Matić.

Poslednjih nekoliko meseci ćuprijskom teniskom klubu se priključio veliki broj dece iz Paraćina, Jagodine, Despotovca, Ćićevca. Rezultati poznatih srpskih tenisera svakako su doprineli popularnosti ovog sporta, ali članstvo nam se dobrim delom uvećava i zbog kvaliteta rada našeg stručnog tima.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA