STARI NOVI TRENER-Rukovodstvo FK Partizan postiglo je dogovor sa Miroslavom Đukićem!!

 

3. јуна 2017.

Čelnici Partizana postigli su dogovor sa nekadašnjim strategom, koji će naslediti Marka Nikolića

kovodstvo FK Partizan postiglo je dogovor sa Miroslavom Đukićem, koji će biti trener kluba iz Humske, saznaju „Novosti“

Generalni direktor Miloš Vazura i sportski direktor Ivica Iliev otputovali su u petak u Španiju, kako bi nekadašnjeg selektora mlade i A reprezentacije Srbije ubedili da se vrati na klupu srpskog prvaka, a epilog razgovora u Barseloni jeste dvogodišnji ugovor koji će Đukić parafrati s klubom iz Humske.

Đukić se posle deset godina vraća na klupu Partizana. U prvom mandatu ostao je upamćen po jednoj od najubedljiivijih derbi pobeda crno-belih na stadionu Crvene zvezde (4:2), kao i po sjajnoj evropskoj premijeri koja je „nasilno“ prekinuta zbog navijačkih izgreda u Mostaru, kada je UEFA kaznila crno-bele izbacivanjem iz kvalifikacija za, tadašnji, Kup UEFA.

Podsetimo, Partizan je u prvom kolu igrao dvomeč za Zrinjskim. Utakmicu u Mostaru, umesto sjajne igre i ubedljive pobede (6:1), ostala je zapamćena po navijačkim neredima na stadionu, u kojima je nekoliko pristalica crno-belih zadobilo teže povrede. UEFA nije imala milosti prema klubu iz Humske, iako su Đukićevi izabranici i u revanšu u Beogradu slavili ubedljiv trijumf (5:0).

I pored sjajnih partija novog Partizanovog tima, predvođenog Laminom Dijarom, Žukom, Moreirom, Zoranom Tošićem, Stevanom Jovetićem…, i pored osvojene jesenje titule, Đukić je posle godinu dana napustio crno-bele kako bi preuzeo reprezentaciju Srbije.

Po odlasku iz Humske nekadašnji reprezentativac Jugoslavije nije uspeo da ostvari zapaženije rezultate. Sedeo je na klupama Muskrona, Erkulesa, Valjadolida, Valensije, Kordobe i Al Šababa, a sada mu se otvorila prilika da s crno-belima završi posao započet leta 2007. godine u evrokvalifikacijama, ovoga puta u pokušaju da se domogne Lige šampiona.

SPORT