Sinđelić je svima nama kao druga kuća !!!

  • Autor: Milana Jovanović

08/10/2020

Razgovarali smo sa Urošem Anđelkovićem, trenerom FK Sinđelić. Uroš je trener sa najdužim stažom u omladinskoj školi Sinđelića. Počeo je igračku karijeru u rodnom Pirotu, igrajući za Radnički. 

Foto: FK Sinđelić

Sa 14 godina prelazi u Beograd i FK Partizan, gde je bio deo sistema omladinske škole tima sa Topčidera. Sledi epizoda u prvom timu Radničkog sa Novog Beograda, a zatim i povratak u Radnički iz Pirota. Uroš se dotakao i staža u mladom timu Montane iz Bugarske i nakon toga je započeo svoju trenersku karijeru.  Kada je započela Vaša karijera trenera? Još davne 2015. godine sam počeo da radim u FK Sinđelić, ali evo i dan danas ne menjam boje. Kako napreduju mlađi kadeti, selekcije čiji ste Vi trener? Momci imaju 15,16 godina i kod njih je sve promenljivo. Iz dana u dan se menja kako rapoloženje, tako i igra, ali i situacije u kojima se nalaze. U prethodnih par godina je evidentan napredak te generacije. U svim segmentima moram priznati, u fizičkoj spremi, ali i tehničko-taktičkoj obučenosti. Naravno, i sa kondicijom napreduju. Sada dolazi period kada su bitni detalji. Veoma je važno da su posvećeni fudbalu. Bitan je svaki trening i odnos prema njemu. Koliko je FK Sinđelić napredovao u poslednjih par godina? Najduže sam u klubu i znam da sigurno jeste. U organizacionom pogledu, dosta dobrih igrača je došlo u klub. Infrastruktura je savršena. Klub se rapidno razvija na dnevnom nivou.


Kako vidite napredak kluba u narednom periodu? Lično sam mnogo vezan za klub. Osećam mu pripadnost. Duh kluba se ogleda u ljudima, i upravu su svi koji kažu da je pravi gradski klub. Vidi se i oseća to. Bogata istorija ga krasi, tradicija duga 83 godine, nije to mala stvar! Mislim da klub treba da na tome i gradi budućnost i da bude prepoznatljiv po svojoj omladinskoj školi i da svima FK Sinđelić bude jedna vrsta kuće.  Kako su se vaši kadeti pokazali u prvenstvu? Zadovoljan sam u suštini. Možda u dve od sedam utakmica nismo izgledali onako kako smo želeli, ali su uglavnom dobro odradili posao. Nisam nezadovoljan, jer oni su u godinama kada je teško igrati u kontinuitetu stalno dobro, i ako poseduju visok nivo koncentracije, mislim da mogu da budu još bolji, pre svega da racionalnije i pravovremeno donose odluke, ali to sve dolazi sa godinama.

SPORT