Rukometašice ŽRK „RADNIČKI“ iz Svilajnca osvojile TREĆE mesto u Prvoj rukomenoj ligi grupa ZAPAD

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Nebojša Garašević

U PRVOJ RUKOMETNOJ LIGI Zapad za žene, rukometašice „Radničkog“ iz Svilajnca u sezoni 2023/24 osvojile su treće mesto sa 30 golova i to sa 15 POBEDA na 18 odigranih utakmica.

Foto : ŽRK „Radnički“ Svilajnac

Poraze su doživele od „Loznice grada“ iz Loznice, prvaka lige i novog člana Super B lige u gostima, i u oba susreta od „Metalca“ iz Kraljeva, koji je osvojio drugo mesto.

Svilajnčanke su kao domaćini osvojile 16 boda iz 9 utakmica, 8 pobede i 1 poraz, dok su kao gošće osvojile 14 boda, 7 pobeda i 2 poraza.

Po rečima Nenada Soleta Miladinovića, predsednika kluba, ovo je VELIKI uspeh kluba i povratak na stare staze sa mladim rukometašicama koje su većinom iz Svilajnca i afirmacija Svilajnackog rukometa. 

U školi rukometa koju vodi Zoran Stanković, svoje znanje i umeće stiče oko 50 dece iz grada i okoline, tako da Svilajnčanke ne treba da brinu za svoju Budućnost.

Sledi odmor do avgusta, a potom kreću sa pripremama za sezonu 2024/25 godinu, gde će Svilajnčanke sa nekoliko pojačanja voditi glavnu reč u ligi i borbi za prvo mesto i prelazak u Super B LIGU.

Svilajnčanke je u prethodnoj sezoni u Hali sportova u Svilajncu u proseku pratilo po 500 ljubitelja ženskog rukometa.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC