Predavanje Gorana Šarića na temu „Ćiro Blažević – trener svih treneraˮ na Jutjub kanalu KCNS

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, video: KCNS

Predavanje katoličkog teologa Gorana Šarića na temu „Ćiro Blažević – trener svih treneraˮ (10. 02. 2023) možete pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Foto: M.Stojković

Povodom smrti velikana iz sveta sporta, a svakako i najboljeg fudbalskog trenera sa ovih prostora, upriličena je tribina u Kulturnom centru Novog Sada na kojoj je predavač bio Goran Šarić.

Miroslav Ćiro Blažević život je posvetio fudbalu kao igrač, trener, a bio je i selektor hrvatske reprezentacije. Istorija sporta pamtiće njegove brojne uspehe – s njim je Dinamo postao prvak Jugoslavije (1982), a hrvatska reprezentacija stigla do četvrtfinala Evropskog prvenstva (1996) i trećeg mesta na Svetskom prvenstvu (1998), što je tek segment višedecenijske karijere.

Šarić je napravio pregled ključnih biografskih epizoda Ćira Blaževića, s naglaskom na „trenerske dane”, te na onaj kompleks osobina i uverenja koji je odlikovao njegovo prisustvo u fudbalu. Prema rečima predavača, Blažević je „obeležio ovu epohu i u sportu i u kulturi”, bio je autentična „balkanska i slovenska duša”, „ujedno kosmopolit i čovek iz naroda”.
Predavanje se kretalo od igračkih do trenerskih voda, kroz prave i pogrešne poteze u karijeri, da bi se istakla vrednost apsolutne posvećenosti, truda i talenta koji su izrodili „trenera svih trenera”, a njemu samom, kako je navodio, dali „priliku da obraduje ljude”.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI