Vredne domaćice iz Udruženja žena „Rajkovac“

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Sanjar sa Oplenca /MEDIA PS

Topola-Rajkovac- Vikend je i pravo vreme da vam predstavimo lepu priču iz okoline Topole- Danas vas vodimo u Rajkovac, malo selo kraj Topole, gde postoje neverovatne žene. Kako one kažu i imaju slogan, „Sve se može kad se žene slože“.

Foto: Udruženje žena Rajkovac

Retkost je danas videti slogu među ženama, ali one su pravi primer kako treba funcionisati da bi se došlo do nekog rezultata. Sastale su se 2020. godine, tačnije 4. novembra, spremne da promene nešto i pokažu koliko su vredne i sposobne.

Osnovale su Udruženje žena „Rajkovac“ koje treba da budu svima primer kako jedno udruženje funkcioniše. Bitna je prva karika i pokretač svega, a ostale su tu da dopune, daju nove ideje, savete. Jako složna ekipa priprema tradicionalna jela, pripremaju zimnicu, stvaraju razne ukrasne predmete, bave se pletenjem vunenenih odevnih predmeta, izradom dekupaža, a kako kažu, u planu su uvek nove ideje.

Zanimljivost je da najstarija članica udruženja ima 77 godina, a najmlađa 37, ali ih razlike u generacijama ne sprečavaju da donose ideje i sa osmehom sve poslove zajedničkim snagama i dogovorom odrađuju.
Poruka svima je da posete ovo malo selo, ugledaju se na ove hrabre i opasne žene, jer tamo gde je sloga, tu je i napredak, a one su pravi primer toga.

Na fotografijama je deo toga, a ostatak možete pogledati na njihovoj fb stranici Udruženje žena Rajkovac.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA ZANIMLJIVOSTI