POBEDNIČKI tandem je ponovo zajedno, Novak Đoković i Marijan Vajda!!!

09/04/2018

[views]

POBEDNIČKI tandem je ponovo zajedno, Novak Đoković i Marijan Vajda. Punih 11 godina njih dvojica su harali svetskim tenisom i osvojili čak 12 grend slem, 30 masters i 67 ATP titula, pa je i logično bilo da najbolji srpski teniser svih vremana, sada kada je na teniskoj raskrsnici, pozove u pomoć čoveka za koga se vezuju njegovi najveći uspesi.

style=“text-align: center;“>foto printscreen youtube

Trenutno, Novak i Vajda treniraju u Akademiji Pepea Imaza u Marbelji, spremajući se za masters u Monte Karlu (15-22. april). Srpski as je prošle godine na turniru, koji otvara sezonu na šljaci, ispao u četvrtfinalu, a ove je odigrao samo šest mečeva, u kojima je zabeležio skor 3-3. Novak je najavio da će u Kneževini igrati i u dublu sa Filipom Krajinovićem.

– Marjan je došao da pomogne Novaku. U ovom trenutku ne postoji konkretan dogovor oko dalje saradnje, niti je razgovarano o dužini trajanja njihovog zajedničkog rada. Ići će se korak po korak. Vajdina uloga u ovom trenutku je da pruži podršku Đokoviću kroz treninge i pripreme za sezonu na šljaci – saopštili su iz Đokovićevog tabora.

Slovački mediji pisali su u maju 2017. da Vajdi nimalo nije prijao način na koji se Đoković rastao sa Amanovićem, Gričom i njim.

– Vajda se povukao iz tenisa pre godinu dana, kako bi proveo više vremena sa porodicom i ćerkama. Međutim, sada je uzbuđen što se ponovo našao na terenu. Uželeo se igre i ovog sporta, a veoma mu je stalo da pomogne Novaku. Počeli su da treniraju punom parom, i oseća se izuzetno pozitivna energija u timu. Đoković je, takođe, srećan što je Vajda uz njega, obojica vole kad su zajedno. Ipak je to tandem koji je godinama ostvarivao vrhunske rezultate, besprekorno funkcionišu na terenu, i odlično se slažu van terena – dodaje se u saopštenju

Podsetimo, Novak je krajem 2013. angažovao Borisa Bekera, Vajda se od tada povremeno pojavljivao na turnirima, sve dok Srbin nije prošle godine raspustio čitav svoj tim. Došao je Andre Agasi, krajem prošle godine i Radek Štepanek, ali ni ta saradnja nije potrajala.

Bez prisustva Amerikanca i Čeha, Đoković je u martu eliminisan na startu oba američka mastersa, Indijan Velsa i Majamija. Novak je zatim, sa suprugom Jelenom i decom Stefanom i Tarom otišao na odmor u Dominikansku Republiku, gde je, izgleda, čvrsto odlučio da ponovo „zasuče rukave“ i uz brata Marka, kao sparing partnera, i Vajdu – počne da trenira u Marbelji…

NERASKIDIVA VEZA

NOVAK se 5. maja prošle godine rastao sa kompletnim stručnim štabom, trenerom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem, koji mu je i venčani kum.

– Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti – objasnio je tada Novak.

SPORT