PARTIZAN će igrati uz prisustvo publike u narednom meču Lige Evrope!

 

  • Izvor: sportske.net

05/01/2018

Ipak, preokret!

Fudbalski klub Partizan igraće uz prisustvo publike u narednom meču Lige Evrope!

kluba je stigla potvrda da će crno-beli Viktoriju iz Plzenja ipak ugostiti pred ispunjenim tribinama, ali će morati da plati kaznu od 30.000 evra. Saopštenje FK Partizan koje potpisuje Vladimir Vuletić, šef pravnog tima FK Partizan: „Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je naš klub oslobodila od odgovornosti.U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osuđujuća presuda ukoliko ne postoji SIGURNOST VAN SVAKE RAZUMNE SUMNJE u nečiju odgovornost. Još je u drevnom Rimu to načelo definisano kao IN DUBIO PRO REO – ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti!

[crellyslider alias=“dena_baner_700*140″]Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Disciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane češkog delegata (ciji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili.
 Ovo je drugi put da nas pravni tim, (koji čini naš poznati advokat Zoran Damjanović i Milorad Nikolić, pravnik u FK Partizan) izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA.
Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivački pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, sto podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler?
 Ovo je poruka i nasim navijačima da ne izlažu nas pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti.
Izražavam i žaljenje zbog kazne našim rivalima, budući da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da ce uložiti žalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoc koja se vec pokazala kao delotvorna u organima UEFA“,
 saopštio je FK Partizan.

SPORT