Organizator sledećeg Mundijala se potrudio da za sve 32 selekcije obezbedi vrhunske uslove smeštaja i boravka!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

03/12/2017

ŽREB za Mundijal je bio i završio se. Moskva se od sinoć vratila uobičajenom životu oko Crvenog trga, pa je laknulo i domaćinima i turistima koji konačno mogu da uživaju u zimskim čarolijama. Međutim, posao za Fudbalski savez Srbije je praktično tek počeo. Petočlana delegacija naše kuće fudbala se nije vratila u Beograd, već je ostala u Rusiji u potrazi za bazom reprezentacije koja će sledećeg juna igrati tri meča u grupi E.

vo nas u Samari, na jugoistoku Rusije 17. juna čeka Kostarika, pa na zapadu najveće zemlje 22. juna Švajcarska (zanimljivo Kalinjingrad teritorijalno uopšte nije vezan za Rusiju) i 27. juna u Moskvi igramo sa Brazilom

Petočlana delegacija koju predvodi direktor reprezentacije Goran Bunjevčević, a sa njim je i vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić, čine još zamenik direktora Nemanja Filipović, tim menadžer A tima Pavle Simić i komesar za bezbednost Ivan Petrić.

Predstavnici FSS obilaze destinacije u sva tri grada, a možda će kao dvonedeljnu bazu izabrati možda baš Moskvu, jer je ona bukvalno na sredini puta između Samare i Kaljinjingrada.

Organizator sledećeg Mundijala se potrudio da za sve 32 selekcije obezbedi vrhunske uslove smeštaja i boravka, a posebna pažnja poklanja se bezbednosti fudbalera, članova stručnog štaba i svih delegacija. To je bilo više nego očigledno i u Moskvi pre i tokom žreba za Svetsko prvenstvo. Prava armija ljudi iz ruskih bezbednosnih struktura je bila angažovana kako bi rizik od bilo kakve neprijatnosti bio praktično isključen.

Inače, podatak da je u delegaciji koja obilazi baze po Rusiji i vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić u ovom trenutku dovoljno govori o tome ko će voditi „orlove“ na sledeći Mundijal. Jer, Krstajić sigurno ne bi bio angažovan na ovom obilasku gradova da u FSS ne razmišljaju da ga uskoro predstave i kao zvaničnog selektora. Uostalom, predsednik FSS Slaviša Kokeza je potvrdio da će do Nove godine on, na predlog Gorana Bunjevčevića, imenovati selektora Srbije.

RAZDALjINE ZA NAŠU REPREZENTACIJU
PREMA prikazanim razdaljinama više je nego jasno da bi za „orlove“ najkomotnije bilo da se smeste negde u okolini Moskve, kako bi mogli da bez prevelikih napora putuju na mečeve 1. i 2. kola u grupi E sledećeg juna.
BEOGRAD – MOSKVA 1.690 km
BEOGRAD – SAMARA 2.340 km
MOSKVA – SAMARA 857 km
MOSKVA – KALINjINGRAD 1.095 KM
SAMARA – KALINjINGRAD 1.870 km

SRBIJA OPET U KATARU
FUDBALSKA reprezentacija Srbije, koju će predvoditi selektor mladog tima Goran Đorović, sastavljena od igrača Superlige i Prve lige otputovaće za dve nedelje u Dohu na prijateljski meč sa Katarom. U septembru 2016. ovakav tim je poražen na istom gostovanju sa 3:0, dok je Olimpijska reprezentacija u decembru 2015, koju ju je tada vodio Milan Rastavac, istim rezultatom u španskom Herezu savladala Katar.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT