NOVAK uspeo da se plasira u osminu finala Australijan opena !!!

20/01/2018

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da se plasira u osminu finala Australijan opena pošto je danas savladao španskog tenisera Alberta Ramosa Vinjolasa.

style=“text-align: center;“>Foto : printsreen-youtube

Novaku je prijao večernji termin u okviru trećeg kola Australijan opena, pobedio je Alberta Ramosa sa 3:0 u setovima, bilo je 6:2, 6:3 i 6:3.

Kao pobednik iz ovog duela ide na najveće iznenađenje današnjeg dana Australijan opena, na južnokorejskog tenisera Čanga koji je izbacio danas Aleksandra Zvereva, četvrtog nosioca.

Odmah se na startu videlo da će Ramos osvajati veoma teško svoje servis gemove, možda je lagano dobio 2 ili 3 za čitav meč. Nakon početnih 2:2 Novak uzdiže ritam, pravi konačno brejk nakon sedme brejk lopte koju je imao, i do kraja lagano rešava pitanje osvajača prvog seta.

U drugom setu problemi, ali ne zbog snage protivnika nego zbog leđa, Novak se požalio na bol, zatražio medicinski tajm-aut, svi smo se uplašili na sekundu.

Ipak, najbolji srpski teniser se vraća i pravi brejk u 4. gemu, poveo je sa 3:1, pa 4:1, na kraju mu i nije više bilo potrebno brejkova, dovoljno je bilo da zadrži svoj servis na visokom nivou, što je i činio, drugi set je završio sa 70% ubačenog prvog servisa što je fenomenalno, uz podatak da je od ubačenih 26 prvih servisa dobio 20 u ovom setu.

Ni u trećem setu nismo dugo čekali na Novakov brejk.

Prva dva gema su teniseri rešili u svoju korist bez igranja na razliku, a onda je usledio treći gem i servis Ramosa, Nole propušta prvu brejk loptu, ali drugu uspeva da iskoristi i da povede sa 2:1, a munjevitom brzinom uz jedan as je bilo i 3:1 i Ramos je polako tonuo u propast na ovom meču.
Uspevao je Ramos nekako da dobije gemove na svoj servis, ali to nije bilo dovoljno za opstanak u meču, Novak je slavio bez velikih muka i prošao do osmine finala.

SPORT