Naša država će imati dva predstavnika u Ligi šampiona

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

SAN JE POSTAO JAVA: Srbija sa dva tima u Ligi šampiona!-SAN koji je svaki navijač u Srbiji sanjao dugo godina postao je java. Naša država će imati dva predstavnika u Ligi šampiona.

Iako je još ranije postojala realna mogućnost da se to dogodi kada su Partizan i Crvena zvezda izborili mesto u plej-ofu evropskih takmičenja, veliku pomoć poslao nam je PAOK.

Fudbaleri Paoka savladali su Gent (ukupno 3:1) i plasirali se u četvrtfinale Lige konferencija, i tako „potvrdili“ dva mesta u LŠ našoj zemlji. Pored Belgijanaca u srpskom fudbalskom interesu bilo je da ispadnu i Norvežani (Bode je prošao posle produžetaka u Ligi konferencija) i Turci (Galatasaraj je ispao od Barselone, porazom na svom terenu). Oni nas nisu konkretno ugrožavali za ovu godinu, ali svakako da je njihova eliminacija od velikog značaja za neke iduće sezone.

Takođe je bilo bitno ispadanje Bazela (koje se dogodilo protiv Olimpika iz Marselja) jer su Švajcarci imali teoretsku šansu da sustignu Srbiju, a važna je bila i pobeda PSV nad Kopenhagenom, jer je i Danska „pretila“ da onemogući udvostručavanje broja srpskih timova u LŠ.

Posle ovakvih epiloga, Srbija će u kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje poslati dve prvoplasirane ekipe iz sledeće sezone, što znači da ćemo na leto 2023. gledati dva naša predstavnika u borbi za Ligu šampiona, stoji na portalu novosti.rs.

Izvor: novosti.rs

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT