Najbolji sportisti Srbije u 2017. godini su kajakaški tandem Marko Tomićević i Milenko Zorić i tekvondoiskinja Milica Mandić!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

23/12/2017

Najbolji sportisti Srbije u 2017. godini kajakaški tandem Marko Tomićević i Milenko Zorić i tekvondoiskinja Milica Mandić poručili su da su presrećni zbog priznanja Olimpijskog komiteta Srbije i da će učinti sve da im naredna godina bude još uspešnija.

trong>Mandić, šampionka sveta na takmičenju u Južnoj Koreji, istakla je da joj ovogodišnja nagrada draža nego 2012. kada je takođe bila najbolja sportiskinja nakon zlatne olimijske medalje u Londonu.

– Najdraži rezultat mi je ove godine. Vratilo mi se za povrede, krizu… Za mene godina nije završena, 30. decembra učestvujem na gren slemu na kojem će biti 12 najboljih i to je nova prilka da se dokažem i okitim medaljom – rekla je Mandićeva novinarima posle nagrade u Narodnoj skupštini.

Posebno je istakla to što je mogla da vidi brojne uspehe srpskih sportista i da joj to daje dodatni motiv.

– Lepo i emotivno mi je da vidim večeras sve uspehe srpskih sportista, ponosna sam… To mi je najveća motivacija za 2018.

Zlatni svetski kajakaški dvojac Milenko Zorić i Marko Tomićević priznali su da su očekivali nagradu OKS.

– Drago nam je zbog priznanja, očekivali smo ga. Velika čast nam je što smo Srbiji doneli zlato, naredni cilj je najsjajnija medalja u Beogradu na šampionatu Evrope, za takav poduhvat se naporno spremamo – složili su se kajakaši.

Tomićević je dodao da mu je svetsko zlato draže od olimpijskog srebra iz Rija i takve tvrdnje obrazložio činjenicom da je na postolju slušao himnu „Bože pravde“.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT