Na premijeri pred svojim navijačima, crveno-beli večeras dočekuju Spartaks u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

17/07/2018

Naš rival je pokazao da ima svoj način igre i sistem, da je u takmičarskom ritmu, a mi to nismo imali na prvoj utakmici. Pozivam publiku da nam pomogne – kaže Milojević

to: printsreen-youtube.com

PRAVA sezona za fudbalere Crvene zvezde počinje tek onda kada zbog njih zagrmi „sever“ i zaigraju uz pesmu „delija“. Na premijeri pred svojim navijačima, crveno-beli večeras (20.30, SK 1) dočekuje Spartaks u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Jasan im je glavni zadatak – da poprave slab utisak iz Letonije (0:0), sigurnom igrom opravdaju ulogu velikog favorita i plasiraju se u narednu rundu, gde ih čeka pobednik iz duela APOEL – Suduva (prvi meč 1:3).

– Naš rival je pokazao da ima svoj način igre i sistem, da je u takmičarskom ritmu. Nažalost, mi ga nismo imali na prvoj utakmici. Trenirali smo i dobro smo se spremili. Pozivam naše verne navijače da dođu da nam pomognu kao što su to činili i do sada, a od svojih igrača očekujem da odigraju dobru utakmicu – istakao je Vladan Milojević, trener Crvene zvezde.

Početak je sezone, stvari se u hodu postavljaju na svoje mesto.

Zato su i potrebni podrška navijača i njihovo strpljenje. Spartaks će se sigurno grčevito braniti kao i u prvom meču.

– Neophodno je bar nekoliko utakmica da bi igrači ušli u ritam.

SASTAVI: C. ZVEZDA:

Borjan – Stojković, Babić, Savić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Milić, Pavkov (Meleg), Ben, Radonjić. SPARTAKS: Nerugals, Freimanis, Kosorić, Ošs, Slampe, Faiska, Malejev, Dmitrev, Višnjakov, Svarups, Kobzar.

Nisam zadovoljan tim ritmom koji želim da imamo, ali još nismo mogli da dođemo do njega. Zašto, to smo analizirali i o tome smo razgovarali, ima svega pomalo. Na nama je da podignemo nivo igre i to očekujem već na ovoj utakmici. Razmišljam samo o svojoj ekipi i zato me ne zanima mnogo kako će igrati Letonci.

Dodatni problem je što Milojević neće moći da računa na dvojicu povređenih napadača. Novajlija Meleg se oporavio i čeka šansu, a postoji mogućnost da Milojević „promeša karte“, gurne Bena u špic.

– Srnić i Stojiljković će biti van konkurencije. Meleg je mogao da igra i u prethodnoh utakmici, ali imao je sličan problem kao i Stojiljković sa mišićem. Njih dvojica nisu igrali mnogo prethodne sezone, veća je verovatnoća da se povrede. Nismo hteli sa Melegom bilo šta da rizikujemo, ali dobro je radio, tako da je u konkurenciji- rekao je Milojević.

BEN: BIĆE GOLOVA


ISPROMAŠIVAO se El Fardu Ben u Rigi, ali je uveren da večeras Spartaksu nejma spasa na „Marakani“.
– Imao sam dobre prilike, žao mi je što ih nisam iskoristio. Nadam se da ću u revanšu biti precizniji i postići gol. Naša prednost je u tome što se sada igra u Beogradu, na našem terenu koji odlično poznajemo i koji je veći i bolji za igru.Navijači imaju veliki udeo u svakoj našoj pobedi, oni su nam zaista veoma važni. Prošle sezone su nas „nosili“ di „proleća u Evropi“ i do šampionske titule. Pozvao bih sve naše pristalice da dođu da nas podrže u prvom meču na „Marakani“- poručio je Ben.

SPORT VESTI GRADA