MOĆNO, elegantno, po rivale – ubitačno!!!

MOĆNO, elegantno, po rivale – ubitačno!!!

21/07/2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije direktno se plasirala u četvrtfinale prvenstva sveta u Budimpešti, pošto je u utakmici trećeg kola C grupe savladala Grčku 11:6

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA „NOVOSTI“: BUDIMPEŠTA

MOĆNO, elegantno, po rivale – ubitačno. 

Naši vaterposlist su prvi cilj na svestkom prvenstvu ispunili na najbolji mogući način. Srbija je potopila Grčku (11:6) u još jednoj dominantoj partiji i kao lider grupe se seli direktno u četvrtfinale, 25. jula, gde čekamo nekog od lakšeg protivnika. To će biti pobednik duela u osmini finala između drugoplasiranog u Grupi A i trećeplasiranog u Grupi B

– Ovo što vi radite više nije zanimljivo – impresioniran je bio i Marko Šapit, kolega sa hrvatske televizije.

Za razliku od Španaca, koji su izdržali samo prvu četvrtinu, čvršći i borbeniji Heleni batrgali su se čitavo poluvreme. Po najjačem Suncu, čiji su se zraci odbijali od vode kao od stakla, blistali su i izabranici Dejana Savića. Levoruki bombarderi Dušan Madić i Filip Filipović su po dva puta matirali Flekasa, dok su rivali još mogli da dođu do vazduha u klinču sa svetskim prvacima. Pred kraj poluvremena, Andrija Prlainović je majstorskim golom, šestim na šampionatu, doneo prednost koja je posle toga bila nedodirljiva – 5:4.

– Možda je izgledalo lako, ali nam je trebalo dosta vremena da ih slomimo. Pokazali su da su tvrda ekipa. Mi smo bili smireni, čekali svoj momenat i ostalo ste videli. Drago mi je zbog prvog mesta u grupi, jer nam je odmor više nego potreban. Za sada sve ide po planu – istakao je Nemanja Ubović.

– Ispunili smo prvi cilj na prvenstvu. Težak je bio početak, ali u druge dve četvrtine plivački nisu mogli da nas prate . Digli smo se i sigurnom igrom došli do pobede. Sada imamo vremena za odmor, dovoljno da što spremnije dočekamo nastavak takmičenja – zadovoljan je Milan Aleksić.

Kada smo u drugom poluvremenu dodali gas, taktika Helena koji vole da od vaterpola prave šahovsku partiju, potpuno se raspala. Razvlačenje i otezanje po bazenu nije više prolazilo, a naši velemajstori su bili toliko jači da smo mogli da im damo i i „topa“ fore.

Golovi Jakšića, Mitrovića i Pijetlovića su Helenima ubili svaku volju za dalji otpor, jer im kod 8:4 ni veliki Zevs ne bi pomogao. U trećoj četvrtini postigli smo tri komada a nismo primili ni jedan. Uz sve to, na golu su se sjajno dopunjavali Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović.

Prvi put smo igrali u belim kapicama, a samo su se one videle i finišu. Trećim pogotkom na meču, Filipović je „razbio banku“, a efektan lob Aleksića, posle asistencije Rašovića, stavio je snažan pečat na meč i prvi deo takmičenja.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT