Krajinović je od ponedeljka „reket br 2“ u Srbiji!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

06/11/2017

SVE što se dešavalo u Bersiju definitivno nije bio san Filipa Krajinovića. Kada su se našem teniseru razbistrile misli i slegle emocije pri povratku iz Grada svetlosti, postalo mu je jasno da je finale mastersa 1000 njegova realnost. U ponedeljak se probudio u svom krevetu, sa zvanjem „drugog reketa Srbije“, koji je za sedam dana preleteo sa 77. na 33. poziciju ATP liste.

Osećaj je kao da sam sanjao jedan divan san, a zapravo sve je bila java, kristalno jasna i čista – svestan je Filip da je doživeo svojih „pet minuta“. – U Pariz sam otišao kao i na svaki turnir do sada, da odigram što bolje, bez zacrtanih ciljeva, bez pomisli na finale.

Takmičenje je počeo u kvalifikacijama, a završio ga na ceremoniji dodele nagrada finalistima…

– Život mi je posle svih teniskih lomova koje sam doživeo u profi karijeri, gde je sve već godinama išlo tri koraka napred pa dva unazad, konačno izrežirao jednu nezaboravnu nedelju.

Od prvog kola redom je izbacivao Sugita, Kverija, Maua, potom mu je predao Nadal, pa je stigao veliki trijumf protiv Iznera…

– Kako su se pobede nizale, kako sam se približavao završnici takmičenja, emocije su bile sve jače i jače, bilo je veoma teško ostati smiren, hladan, a to je najvažnije u završnici turnira.

Snage je ponestalo u drugom i trećem delu igre finalnog okršaja sa Džekom Sokom.

– Posle osvojenog prvog seta noge su mi se oduzele, prestale su da me slušaju i više nisam uspeo da se vratim, da stabilizujem emocije koje su me potpuno slomile. Ne žalim, srećan sam, ma i više od toga, jer ova nedelja u Parizu će ostati u mom srcu do kraja života kao neki eliksir koji će me uvek podsećati da mogu, da treba da verujem u sebe i kada sve izgleda nemoguće.

Na turniru u glavnom gradu Francuske Filip je stavio tačku na uspešnu sezonu, u kojoj je osvojio pet čelindžera.

– Sada odlazim na zasluženi odmor, dve do tri nedelje i onda krećem sa pripremama sa trenerom Popovićem. Znam da mogu mnogo i verujem da ću to pokazati i dokazati u 2018. od koje sada, očekujem da to bude zlatna godina za mene. Na prvom mestu zdravlje, a samim tim sve će doći na svoje mesto, što se kod mene i pokazalo u 2017.

Problemi sa povredama sprečili su Krajinovića da zablista pre 25. godine.

– Ne kažu bez razloga što te ne slomi to te ojača. Meni je sve kroz šta sam prošao najpre ubilo samopouzdanje, a zatim kada sam fizički ponovo bio fit, kada sam u martu ove godine krenuo u novi obračun sa mojom teniskom sudbinom, vratila mi se ta jačina koja se bila nataložila u meni i čekala pravo vreme da se pokaže – zaključio je Filip Krajinović.

POPOVIĆ ULIO SAMOPOUZDANjE

OVU sezonu Filip će pamtiti i po početku saradnje sa trenerom Petrom Popovićem.

– To je jedan od najvažnijih momenata u ovoj sezoni, koji mi je ulio dodatnu snagu, samopouzdanje, pozitivnu energiju i mirnoću, što je i rezultiralo finalom u Parizu.

NINA: FILIP ĆE SVE DA KAŽE

DEVOJKA Filipa Krajinovića, voditeljka Nina Radulović, nije htela da komentariše veliki uspeh.

– Filip će sve da kaže na konferenciji za medije.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT