KOŠARKAŠE Partizana sa klupe više neće voditi Miroslav Nikolić!!!

 

  • Izvor: novosti,rs

12/12/2017

KOŠARKAŠE Partizana sa klupe više neće voditi Miroslav Nikolić. Čelnici kluba iz Humske odlučili su da smene prvog trenera, pred sutrašnji duel osmog kola Evrokupa sa španskim Bilbaom (20.45).

iza u redovima kluba iz Humske traje već duže vreme. Na poslednjih devet utakmica, košarkaši su pobedili samo jednom, i to još 11. novembra protiv Mega Bemaksa u ABA ligi. Bleda igra i loši rezultati sve češće su izazivali najvernije navijače da tribine napuste sa jasnom i glasnom porukom: „Muto, odlazi“.

Iako su čelnici kluba više puta naglašavali da Nikolić ima trogodišnji ugovor i njihovu punu podršku za sve što radi, klupa se već duže vreme drmala i sada je definitivno njegovoj misija u Partizanu došao kraj.

Tumbanje u stručnom štabu Partizana desilo se 24 sata pred meč sa jedinom ekipom koju su na evropskoj sceni uspeli da savladaju. Ova dva tima su usamljena na začelju grupe C sa istim skorom 1-6 i veoma malim teoretskim šansama za prolaz u narednu rundu takmičenja.

Kao glavni kandidat za naslednika Miroslava Nikolića izdvojio se Nenad Čanak, koji je prošle sezone bio pomoćnik Aleksandra Džikića.

Nikolić je igračku karijeru započeo u GOŠI iz Smederevske Palanke, a potom je nastupao za kragujevački Radnički, IMT, sa kojim je pravio sjajne rezultate, i Maribor, gde je i počeo trenersku karijeru 1990. godine.

Potom je, popularni Muta, radio u IMT, GOŠI, Radničkom KG, Beočinu, s kojim je igrao finale plej-ofa protiv Partizana, u kojem je nastavio karijeru. Ređali su se zatim Budućnost, Crvena zvezda, beogradski Radnički, opet Zvezda, Vojvodina, Patra, pa Budućnost, Hemofarm, Saratov, Radnički KG, Dinamik i na kraju Partizan.

REPREZENTACIJA

MIROSLAV Nikolić je kao selektor U19 reprezentacije Srbije 2007. u Novom Sadu osvojio svetsko zlato, kao i na EP U20 2006 u Turskoj, dok kao pomoćnik Aleksandra Đorđevića ima tri srebra, na SP 2014, OI 2016. i EP 2017.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT